Club Brugge: hoge verwachtingen voor nieuwe ploeg

Club Brugge: hoge verwachtingen voor nieuwe ploeg
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wat doet Club Brugge dit seizoen? De verwachtingen zijn alvast hooggespannen, want de gekrenkte West-Vlaamse trots hield grote kuis en kocht een mix van werkers en technisch vaardige spelers.

Le nouveau Club Brugge est arrivé. Drie Belgen, twee Zweden, een Noor, een Deen, een Israëliër, een Serviër en een Spanjaard werden naar de West-Vlaamse hoofdstad gebracht. Tijdens de voorbereding liet dat samenraapsel van Europeanen al enkele mooie dingen zien. Voor de jongens van vorig seizoen zal het knokken worden om hun plaats te behouden.

Zo zijn er in de verdediging maar liefst vier nieuwe spelers. Michael Almebäck, Tom Högli, Pietro Perdichizzi en Frederik Stenman kwamen er bij. Enkele jongens van vorig seizoen zullen dus sowieso teleurgesteld worden.

Op het middenveld heeft Victor Vazquez zeker zijn plaats. De speler die overkwam van Barcelona B heeft zich in korte tijd bijna onmisbaar gemaakt bij blauw-zwart. Een speler ook naar het hart van Adrie Koster die meer technisch vermogen centraal op het middenveld wou zien.

Daarnaast zal Niki Zimling - in functie van het systeem dat Koster zal kiezen - de strijd moeten aangaan met Vadis Odjidja. Koster lijkt echter bij zijn 4-3-3 te gaan zweren en daarin zouden beiden samen een plaats hebben. Thibaut Van Acker en Thomas Meunier worden daarbij luxe-invallers.

Op de linkerflank moet de Israëlische speler van het jaar, Lior Refaelov, gaan plaatsvatten. Ook hij lijkt een onbetwistbare basisspeler te gaan worden. Dirar zou dan aan de andere kant zijn plaatsje opeisen. Twee sterke flankspelers dus om de bonkige blonde centrumspits te bedienen. En zo heeft Bjorn Vleminckx het graag: voorzetten van op de kant waarbij hij verdedigers op kracht en inzet kan aftroeven.

Het nieuwe Club Brugge ziet er alvast veelbelovend uit. Als Adrie Koster de puzzelstukjes kan doen samenvallen, heeft hij één van de sterkste kernen uit eerste klasse in handen. Onze prognose is alvast dat Club dit seizoen een stevige titelpretendent zal worden.

Onze prognose: kampioen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties