De Keersmaecker: "Ik ben gematigd positief"

Maarten Verhoeven
| 15 reacties
De Keersmaecker: "Ik ben gematigd positief"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker vergezelde bondscoach Georges Leekens naar de loting in Rio de Janeiro. Hij toonde zich na afloop behoorlijk tevreden.

"Ik ben gematigd positief", gaf De Keersmaecker toe. "Positief is dat we de echte grote toppers hebben ontlopen, zoals Spanje en Duitsland. Met Kroatië uit Pot 1 zouden we op voorhand akkoord mee gegaan zijn. Minder positief is dat we geen echt gemakkelijke ploegen geloot hebben. Met Wales treffen we het sterkste land uit de laatste pot."

"Het is volgens mij een open groep. Elke match moet gespeeld worden. Er zouden wel eens verrassingen uit de hoek kunnen komen. We mogen nu niet beginnen zweven, maar we mogen gezonde ambitie hebben. De groep ligt binnen onze mogelijkheden en we moeten in onszelf geloven. We moeten wel de voetjes op de grond houden en niet in completete euforie vervallen."

Kroatië en Servië waren de voorbije jaren steeds moeilijke tegenstanders. "Maar als we verder willen geraken, moeten we dat soort landen aankunnen. Ik denk dat we nu een goede kans maken. Mijn humeur werd beter naargelang de loting vorderde."

Kalender

België is het meest centraal gelegen land uit Groep A. Wordt de kalender hier samengesteld? "We hebben al contact opgenomen met enkele landen en de meeste zijn akkoord. Enkel Macedonië hebben we niet meer gezien. Normaal zal de bespreking plaatsvinden op 23 augustus in Brussel."

"We zullen eens goed moeten nadenken tegen welk land we willen beginnen. Het is de taak van de coach en zijn technische staf om dat uit te dokteren. Er zijn veel criteria waar je rekening mee moet houden, maar compromissen zijn daarbij onvermijdelijk."

Zijn deze tegenstanders een garantie op een vol huis? "Als de Belgische ploeg op zijn elan verder gaat, kunnen we elke match voor een vol stadion spelen. De Britse ploegen, vooral Schotland, nemen heel wat publiek mee. Anderzijds kan een uitwedstrijd in de Slavische landen een echte heksenketel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties