Kagelmacher: "Proberen te winnen voor de fans"

Kagelmacher: "Proberen te winnen voor de fans"
Foto: © SC

Gary Kagelmacher wil zaterdag met Beerschot de drie punten thuis houden tegen Westerlo. De aanvoerder is dankzij twee penalty's voorlopig zelfs medetopschutter.

Gary Kagelmacher blikte op de persconferentie vooruit naar de match tegen Westerlo. Hij kwam ook terug op de vijf tegendoelpunten die Beerschot tot nu toe moest incasseren.

"We moeten tegen Westerlo 90 minuten lang 100 % geconcentreerd zijn. Vorige week lukte ons dat niet heel de match. We hadden gedurende 25 minuten problemen tegen AA Gent." Net als tegen Genk slikte Beerschot alle goals in een korte periode tijdens de eerste helft. "Die vijf tegendoelpunten in dezelfde periode van 20 minuten zijn niet leuk, maar we speelden wel al tegen goede ploegen."

"We zullen moeten aanvallen en verdedigen als een team", gaat Kagelmacher verder. "De focus moet op Westerlo liggen, we mogen niet meer denken aan die goals. Voor ons is het morgen een mooie gelegenheid om te winnen. Vorige week hebben we al getoond dat we goed kunnen voetballen. Het publiek ging toen naar huis met een goed gevoel. Morgen moeten we voor hen proberen te winnen."

Westerlo is matig aan het seizoen gestart en heeft nog niet kunnen scoren. Maar van onderschatting is bij de aanvoerder van Beerschot zeker geen sprake. "Elke wedstrijd is moeilijk. Iedereen lijkt momenteel van iedereen te kunnen winnen, kijk maar naar OH Leuven tegen Anderlecht."

Topschutter

Met twee omgezette penalty's is de Uruguayaanse verdediger zelfs co-topschutter in België. "Ik doe gewoon mijn best bij de strafschoppen, net als ik mijn best doe als verdediger. Het was jammer dat die doelpunten niet genoeg waren voor een overwinning."

Kagelmacher had het ten slotte ook nog over die nieuwkomer bij Beerschot. "Ik heb van velen gehoord dat Stijnen een goede doelman is. Hij heeft tien jaar bij Club Brugge gezeten en heeft veel ervaring, ook bij de nationale ploeg. Hij kan de ploeg beter maken. Voor een verdediger is een goede communicatie met de doelman heel belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties