Interview WK-gangers Reis en Baldé: "Klaar om met Cercle potten te breken"

Tomas Taecke
| 7 reacties
WK-gangers Reis en Baldé: "Klaar om met Cercle potten te breken"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Groen-zwart verwelkomde deze week zijn twee Portugese internationals na een fantastisch WK voor -20-jarigen. Portugal greep in de verlenging van een zinderende finale tegen Brazilië net naast de hoofdvogel.

In aanwezigheid van onze redactie werden de WK-gangers Nuno Reis en Amido Baldé binnenskamers gehuldigd voor hun prestatie met Portugal op het WK voor -20-jarigen. De twee finalisten hebben een prachtige ervaring achter de rug en staan te popelen om de goede seizoensstart van Cercle Brugge verder vorm te geven.

"Zoals ik mijn ploeg hielp op weg naar de finale, zo wil ik ook Cercle van dienst zijn in mijn tweede seizoen", opent de ambitieuze Nuno Reis. Tot in de finale slikten we geen enkel tegendoelpunt: een absoluut record", leert de trotse Portugees ons. "In de pakvolle stadions werden we enorm gesteund door de lokale Colombiaanse bevolking. Ze loofden de attractieve manier van voetballen waarmee Portugal voor de dag kwam en stonden in elke wedstrijd honderd procent achter ons", aldus Reis.

Zijn ploegmaat en kersvers Cercle-speler Amido Baldé kreeg minder speelgelegenheid (Reis miste geen enkele speelminuut), maar genoot toch van een fantastisch kampioenschap: "Ondanks de weinige speelkansen was ik enorm tevreden voor onze ploeg en mijn land Portugal," deelt Baldé zijn geluk.

"Nu het WK voorbij is wil ik mij focussen op Cercle Brugge en hier tonen wat ik waard ben. Misschien had ik gehoopt om meer te spelen, ik heb er werkelijk alles aan gedaan om in de ploeg te komen", aldus de Portugees met Angolese roots.

Terwijl de jonge Portugese talenten zich een weg baanden richting finale, sloop Cercle geruisloos naar de top van het klassement. "In Colombia was het moeilijk om te communiceren met de buitenwereld", legt Reis uit. "Sms-en of e-mailen was haast onmogelijk. Toen we terug in Portugal waren kreeg ik telefoon van de Cercle-voorzitter om mij ons te feliciteren", was de verdediger verrast met de gelukwensen. "Het verbaasde mij niet echt dat Cercle bovenaan staat in de klassering. We hebben een sterke ploeg met heel veel jonge talenten", looft Nuno Reis zijn teamgenoten.

De groen-zwarte ambassadeurs waren trots om Cercle op een wereldkampioenschap te mogen vertegenwoordigen, maar voelden zich daarom niet minder dan de vele sterren in de WK-ploeg: "In Portugal hebben de topclubs het niet meer zo simpel als vroeger", gaat Reis verder. "Kleine clubs bestaan niet meer. Daardoor is er voor de sterren van Benfica en Porto weinig reden om neerbuigend te doen over een club als Cercle waaraan wij uitgeleend zijn", legt de jonge centrumverdediger uit.

Peeters: "Twee troeven erbij"

Bob Peeters zal na de interlands keuzes moeten maken wanneer Beerschot over de vloer komt: "We staan reeds aan kop en krijgen er nu nog twee enorme troeven bij", bejubelt de Cercle-coach de gang van zaken. "Nuno is een echte leider die bovendien enorm snel is als verdediger. Ook Baldé is een grote aanwinst. In Westerlo zag je dat Corstjens en Wils een lastige avond beleefden met onze nieuwe spits".

"Het is belangrijk dat er een decompressie is na die loodzware WK-weken", weet Bob Peeters. "We laten hen wat fitnessen en lopen, totdat ze weer hongerig zijn naar de bal. Vooral Nuno Reis zal zelf wel aangeven wanneer hij opnieuw speelklaar is. Voor hun vertrek was ik al tevreden als ze heelhuids zouden terugkeren, de vermoeidheid die er nu is nemen we er dus met plezier bij", geeft de hoofdtrainer toe.

Ook rechtsachter Cornelis is blij dat de Portugezen de rangen weer vervoegen: "Dit maakt de groep nog sterker. De vervangers hebben goed hun werk gedaan, maar Nuno heeft bewezen dat hij een sterke factor is in onze defensie, een echte leidersfiguur", aldus een gelukkige Hans Cornelis.

Voor de wedstrijd tegen Beerschot op 10 september zal Cercle Brugge beide Portugezen huldigen voor het publiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties