Mannaert: "Het is vijf na twaalf"

Jarryd Naegels
| 97 reacties
Mannaert: "Het is vijf na twaalf"
Foto: © SC

Mogelijk loopt het stadiondossier van Club Brugge weer vertraging op. Algemeen directeur Vincent Mannaert trekt aan de alarmbel. "We moeten ons de vraag stellen of de overheid nog een kader kan creëren voor de bouw van nieuwe stadions."

De auditeur van de Raad van State eist dat de plannen van Club om in het Chartreusegebied een nieuwe voetbaltempel neer te poten, worden geschorst. Mannaert hoopt dat de Raad van State zijn beslissing niet volgt. "Een advies is nog geen beslissing."

In de meeste gevallen wordt het advies wel gevolgd. "De ervaring leert ons dat het advies meestal gevolgd wordt, maar het is nog niet definitief."

"We stelden zelf een project in Loppem voor, maar dat werd afgewezen. De Vlaamse regering en de stad Brugge gingen toen zelf een locatie bepalen en zorgen dat het administratief door de regelgeving raakte. Dat werd Chartreuse, maar dat kan nu mogelijk ook niet", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"In beide gevallen zorgde Club voor een sluitend financieel plan. Wij nemen het overgrote deel van de investering voor onze rekening, zodat de belastingbetaler er niet voor hoeft op te draaien. De overheid kan blijkbaar echter geen kader creëren om het realiseerbaar te maken."

Mannaert waarschuwt voor de toekomst van de Belgische clubs. "De situatie is ernstig. En niet alleen wat het dossier van Club Brugge betreft. Nochtans hebben moderne stadions een grote impact op de budgettaire groei, die dan weer in ruime mate de sportieve resultaten bepaalt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties