Interview Dury: "Beloften moeten spelen op karakter"

Melissa Maes
| 7 reacties
Dury: "Beloften moeten spelen op karakter"
Foto: © SC

Waar de Rode Duivels niet in slaagden, deden de Belgische beloften wel: winnen van Azerbeidzjan. Francky Dury zag zijn groep in slechte weersomstandigheden ruim winnen. “Het is een korte competitie, dus we moeten aandachtig blijven.”

De beloften hebben reeds twee kwalificatiematchen voor het EK 2013 achter de rug. Onze redactie vroeg Francky Dury om de wedstrijden van zijn jongens te analyseren. “Ijsland begon goed aan de wedstrijd. Ze waren vinnig op de bal en kwamen dan ook 1-0 voor.”

“Zonder grote kansen toch winnen”
“Via Benteke kwamen we voor de rust op gelijke hoogte. Daarna hadden we nog verschillende kansen, maar de laatste pass was niet goed genoeg. Ijsland kreeg opnieuw meer vertrouwen en kwam weer op voorsprong. Die wedstrijd had altijd moeten eindigen in een gelijkspel, maar dat is voetbal.”

“Ook tegen Azerbeidzjan hadden we het moeilijk. Mijn team was wat vermoeid. Ondanks de slechte weersomstandigheden waren we toch goed gestart. De Azeri’s maakten nog gelijk, maar in de tweede helft speelden ze minder goed.”

“Zonder al te grote kansen hebben we toch gewonnen (4-1). Het is een korte competitie met vijf ploegen, dus we moeten aandachtig blijven voor de komende wedstrijden.” Op 10 oktober trekken de beloften naar Azerbeidzjan.

“We moeten af van het bange imago”
Hoe moeilijk is het om van die jonge individuen een groep te maken? “Tachtig tot negentig procent van die jongens ken ik en de spelers kennen elkaar ook. Ze hebben allemaal een heel goede attitude. Maar het is inderdaad niet altijd makkelijk.”

“Het is belangrijk dat we resultaten behalen. We moeten af van het imago dat we bang zijn om te winnen. Ik heb een mooi team en dat moet tonen dat het mentaliteit heeft. Met Noorwegen, Engeland, Ijsland en Azerbeidzjan in de groep moeten we spelen op karakter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties