Bosuil opnieuw te koop; Van Campenhout onder vuur

Bosuil opnieuw te koop; Van Campenhout onder vuur
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat Antwerp nog niet van alle miserie vanaf is sinds de komst van de groep Jos Verhaegen. Het stadion van de oudste club van het land staat opnieuw te koop.

De rechtbank heeft vrijdag de nv Antwerp Stadion ontbonden en meteen een vereffenaar aangesteld. Daarmee lijkt een nieuwe verkoop van het Bosuilstadion in aantocht. Het is niet de eerste keer dat het stadion van Antwerp te koop staat, maar die verkoop kon toen verijdeld worden. Ook nu maakt men zich bij Antwerp geen zorgen. Dit heeft geen invloed op het voetbalgebeuren. De werking van de club komt niet in het gedrang. Vzw RAFC is in deze procedure niet betrokken", aldus ondervoorzitter Jan Michel in HLN.

De rechtbank beval de ontbinding van de nv Antwerp Stadion en stelde een vereffenaar aan. Beroep is nog mogelijk, maar schort de werkzaamheden van de vereffenaar niet op. De rechtbank gaf de minderheidsaandeelhouders én Colver vorige vrijdag dus gelijk. "De nv werd leeggezogen ten gunste van de vzw RAFC", concludeerde de rechtbank uit de ingewikkelde structuur, waarin de vzw RAFC meerderheidsaandeelhouder is van de nv. 

En het stadion van Antwerp zorgt voor nog meer problemen. Ook Ludo Van Campenhout ligt momenteel onder vuur. Van Campenhout was één van de mensen die afgelopen zomer een buitengewone algemene vergadering van Antwerp liet bijeenroepen. Die vergadering leidde uiteindelijk tot de inbreng van de groep-Verhaegen bij de club. "Deontologisch kan dat niet. En anders moet Van Campenhout voor de club kiezen en ontslag nemen als schepen", aldus Marinower.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties