Sam Van Rossom: "Club wint, ik durf ook niet anders"

Sam Van Rossom: "Club wint, ik durf ook niet anders"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf deze week brengt onze redactie elke week een bekende voetballiefhebber die de komende speeldag voor ons bespreekt en zijn prognose geeft. Vandaag starten we met Sam Van Rossom, spelverdeler van de Belgian Lions en het Spaanse Zaragoza.

Van Rossom is momenteel aan zijn vierde seizoen in het buitenland bezig. Na alles wat er op basketgebied in België maar te winnen is met Oostende op zijn palmares trok hij naar Scavolini Pesaro (uitgeleend door Milaan) en daarna naar Zaragoza dat hem dit seizoen definitief overnamen van Milaan. Naast basket volgt hij het Belgische voetbal echter nog op de voet.

Van Rossom is zelfs fervent supporter van Club Brugge. Tijdens zijn jeugdjaren wekte radiocommentator Johan De Caluwe zijn interesse voor de blauw-zwarte trots. "In de lagere school was hij mijn leraar en hij zei me dat ik eens naar Club Brugge moest gaan kijken. En zo is het allemaal begonnen", verklaart de geboren Gentenaar zijn facinatie voor Club.

"Toen ik nog in België speelde ging ik af en toe ook in het stadion kijken, maar nu is dat onmogelijk geworden. Als ik nu naar België kom, zit het seizoen er zo goed als op en anders heb ik wel verplichtingen met de nationale ploeg."

Maar zelfs vanuit Zaragoza laat hij weinig nieuws aan zich passeren. "Ik volg het allemaal wel hoor. Ik heb hier TV Vlaanderen en ik zie alle samenvattingen. Niet enkel die van Club, maar allemaal. Wie ik kampioen zie worden? Club Brugge en Anderlecht zijn voor mij de grote favorieten. Gent en Genk zullen ook wel meespelen. Standard daarentegen vind ik niet zo sterk."

Sam's prognose:
KVM-Lokeren: Mechelen wint
"KV was toch goed aan de competitie begonnen en na de pandoering van vorige week zullen ze toch wat op revanche teren."

Zulte Waregem-KV Kortrijk: Kortrijk wint
"Kortrijk staat zonder veel lawaai te maken toch weer hoog gerangschikt, terwijl Zulte Waregem me wat ontgoocheld."

Lierse-Westerlo: gelijkspel
"Lierse vind ik ook niet zo goed. Westerlo zal er wel weer doorkomen, zoals altijd. Door het thuisvoordeel van Lierse zeg ik gelijk."

OHL-Genk: Genk wint
"Hier hoeft niet veel uitleg bij. Genk zit op het goede spoor en Leuven heeft toch precies een klopje gekregen door die bekeruitschakeling."

Club Brugge-Bergen: Club wint
"Ik zou niet anders durven zeggen (lacht). Het wordt wel oppassen voor die Perbet, want die scoort o zo makkelijk. Maar Club kan thuis toch altijd iets meer."

STVV-AA Gent: Gent wint
"Na Club is Gent mijn tweede favoriete ploeg, maar los daar van denk ik niet dat ze tegen dit STVV punten gaan laten liggen."

Anderlecht-Beerschot: Anderlecht wint
"Anderlecht speelt thuis en komt stilaan op volle toeren. Eens ze compleet staan, gaat het heel moeilijk worden om hen te kloppen."

Standard-Cercle: gelijkspel
"Ik ben echt niet onder de indruk van Standard en Cercle zit in een goede periode. Natuurlijk hebben de Rouches wel het voordeel van op Sclessin te spelen. Dat is een echte hel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties