Interview Brüls: "Geen spijt dat ik niet bij Racing Genk speel"

Melissa Maes
| 26 reacties
Brüls: "Geen spijt dat ik niet bij Racing Genk speel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christian Brüls is op het einde van de transferperiode naar AA Gent getrokken. Op een basisplaats kan onze Duitstalige landgenoot nog niet rekenen, maar dat zal niet lang meer duren. Onze redactie had een goed gesprek met het 22-jarig talent.

“Zaterdag was een gekke wedstrijd, maar ik ben er ondertussen al van bekomen. Het was leuk dat ik zo vroeg mocht invallen, maar anderzijds was het niet goed voor AA Gent dat Ibrahima Conté zo vroeg uit de wedstrijd verdween", blikt Christian Brüls terug.

De Buffalo’s wonnen op het veld van Sint-Truiden met 3-4. Het was een dolle wedstrijd die alle kanten kon opgaan. “Ik maakte de 3-3-gelijkmaker, maar de match kon wel beter. Gelukkig hebben we gewonnen.”

Trond Sollied krijgt het moeilijk om zijn basisspelers te selecteren, want Brüls laat zich telkens sterk opmerken. “De laatste weken voel ik me opnieuw goed. Hier bij Gent ben ik al ingewerkt. Ik vind de ploegmaats makkelijk terug en iedereen werkt voor elkaar. De trainer heeft een moeilijke, maar ook een mooie keuze voor wie hij laat starten.”

"Alles gaat makkelijker wanneer je je goed voelt"
“Op trainingen en tijdens de matchen bewijs ik me iedere dag opnieuw. Iedereen doet dat en zo wordt de ploeg telkens beter. Iedereen komt met plezier naar de trainingen. Als je je goed voelt bij de club en de ploegmaats, dan gaat alles makkelijker.”

De verschillen tussen Westerlo en AA Gent vormen geen probleem voor Brüls. “Het niveau is anders en de trainingen zijn verschillend. Hier wordt meer op wedstrijdvorm getraind. Dat is beter, want je leert er meer van.”

“Gent heeft een grote kern, dus is er veel concurrentie. Daarom is het belangrijk dat ik er iedere dag opnieuw sta en me telkens kom bewijzen. Op die manier word ik ook elke dag beter.”

"Geen spijt dat ik niet naar Racing Genk ging"
Het zag er lang naar uit dat Brüls naar Racing Genk zou trekken. Heeft hij geen spijt dat de deal niet doorging? “Neen, ik wou gewoon een stap hogerop zetten. Gent moet qua voetbal zeker niet onderdoen voor Genk.”

“Ik wou weg bij Westerlo omdat ik die stap wilde zetten. Mijn ambities waren hoger dan die van de Parel van de Kempen, zij doen nooit mee om bij de eerste zes te eindigen. Als voetballer moet je vooruit durven gaan.”

“Ik ben nu pas 22 en ik zou toch graag over vijf jaar bij een topclub in Europa willen spelen. Dan denk ik aan bijvoorbeeld Schalke 04. Wij van de Duitstalige gemeenschap kijken vaak naar de Bundesliga. Mocht ik dat kunnen realiseren, dan is het een droom die in vervulling gaat.”

“Ook op korte termijn ben ik ambitieus. Zo wil ik met Gent zeker een Europees ticket veroveren. Dat is met deze ploeg zeker mogelijk. Europees spelen is voor iedereen een goeie zaak”, besluit Brüls.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties