Antwerp wil bengaals vuur definitief uit stadion houden

Dirk Pieters
| 390 reacties
Antwerp wil bengaals vuur definitief uit stadion houden
Foto: © SC

Wie al als bezoeker op de Bosuil is geweest zal al meermaals gemerkt hebben dat de supporters van Antwerp er een ware hel van kunnen maken met het nodige bengaals vuur (foto).

De oudste club van het land kreeg nu van het het Sportcomité Betaald Voetbal een nieuwe boete van ongeveer 1500 euro. Die boete kwam er nadat een supporter bengaalsvuur op het veld gooide. De ‘supporter’ werd dezelfde dag geïdentificeerd en zal dan ook de rekening gepresenteerd krijgen.

"De club vraag via de website nu om te stoppen met deze manier van sfeer maken. "Het clubbestuur is vastberaden om de enkelingen die, ondanks de vele inspanningen van de veiligheidsverantwoordelijken, de stewards, de F.A.S.C. en vele supporters, het nodig vinden de toekomst van onze club te blijven hypothekeren, uit het stadion te weren. Bengaals vuur is levensgevaarlijk en ten strengste verboden. Echte Antwerpsupporters hebben geen bengaals vuur nodig om sfeer te maken. We rekenen op jullie", aldus de website van de club.  

Daarenboven werd het uitstel verleend op 28 dec. 2010 betreffende de voorwaardelijke boete van 22.900 euro verlengd tot 30 juni 2012. Bij de eerstvolgende overtreding riskeert de Great Old dus een zeer zware straf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties