In de kijker: Tim Smolders

Dirk Pieters
| 10 reacties
In de kijker: Tim Smolders
Foto: © SC

Vanaf deze week zet onze redactie iedere week één speler in de spotlight. Deze speler speelde een belangrijke rol in het afgelopen weekend. Tim Smolders, middenvelder van AA Gent, bijt de spits af.

Carrière

De 31-jarige middenvelder begon als 5-jarige zijn carrière bij FC Netezonen. Al snel volgde er de stap naar enkele mooie clubs. Zo kwam Smolders terecht bij Westerlo en Verbroedering Geel. In 1998 ruilde Tim Smolders Verbroedering Geel voor Club Brugge. De Maldegemnaar stond als negentienjarige voor het eerste in het eerste elftal. Vijf seizoenen speelde hij bij blauw-zwart en vooral de laatste twee seizoenen kwam hij veel aan spelen toe en pikte hij geregeld zijn doelpuntje mee.

In het seizoen 2004-2005 trok hij de deur van het Jan Breydelstadion achter zich dicht en trok hij naar RBC Roosendaal. Zijn eerste seizoen in Nederland was een succes met zes doelpunten en meer dan dertig wedstrijden op zijn teller. Ook het jaar nadien speelde hij zo goed als alle wedstrijden, maar zakte RBC naar de tweede klasse. Smolders liet duidelijk merken nooit meer bij een ploeg te tekenen in het buitenland die zou moeten vechten tegen degradatie.

Tijd om opnieuw naar België te trekken dacht Smolders en zo trok hij naar Charleroi. Ook daar werd hij meteen een basisspeler en speelde hij een sterk seizoen met vijf doelpunten. Zo was hij samen met Camus, Laquait en Akpala één van de sterkhouders bij de Zebra’s en werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar. Maar nadien ging het bergaf met de middenvelder en kwam hij nog nauwelijks aan spelen toe. Het bestuur hield Smolders meermaals op de bank. Bijtekenen of bankzitten was de keuze. In het seizoen 2009 trok hij voor drie seizoenen naar AA Gent, maar pas in het seizoen erna was de trein opnieuw vertrokken. Bij AA Gent wist hij opnieuw een basisplaats te veroveren en liet hij zien dat hij het scoren nog niet was afgeleerd. Hij scoorde vijf keer in de competitie, twee keer in de beker en een keer Europees tegen Sporting Lissabon.

Ook dit seizoen is Smolders een vaste waarde in de ploeg. De middenvelder speelde zo goed als alle wedstrijden en pikte ook nu al de nodige doelpunten en assists mee. Afgelopen weekend tegen OH Leuven was hij opnieuw van goudwaarde met een doelpunt en twee assists.  

Sterke punten

Tim Smolders was bij al zijn vorige clubs behoorlijk populair en ook bij AA gent kan hij op heel wat sympathie rekenen. Aan inzet alvast geen gebrek bij de middenvelder.  Ook bij AA Gent kan men rekenen op zijn enorm loopvermogen en creativiteit. De meeste aanvallen starten bij hem, maar hij is bovendien ook niet vies om als verdedigende middenvelder het vuile werk op te knappen. Een echte goalgetter is Smolders zeker niet, maar toch durft hij geregeld de zestien binnendringen en zijn doelpuntje mee te pikken.

Vooral in het systeem van Trond Sollied voelt hij zich helemaal in zijn sas.  “Ik kan er mijn kwaliteiten optimaal bij aanwenden en voel me dan ook als een vis in het water. Momenteel draait alles perfect en dan is het natuurlijk fijn voetballen.”

Waar ligt de toekomst?

Tim Smolders is bezig aan zijn laatste jaar onder contract bij AA Gent. Hoewel hij één van de uitblinkers is, kwam het nog niet tot een akkoord. Een nieuw voorstel blijft momenteel uit, maar van paniek is er bij Smolders nog geen sprake. De middenvelder sluit een vertrek niet uit, ook al wil Trond Sollied hem niet kwijt. "Ik ben graag bij Gent, maar als ik geen nieuw contract krijg, dan ergens anders wel. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties