Interview Vleminckx: "Schoenzolen teruggevraagd"

Tomas Taecke
| 23 reacties
Vleminckx: "Schoenzolen teruggevraagd"
Foto: © SC

Bjorn Vleminckx blijft na negen competitiewedstrijden onder de verwachtingen. Twee goals in zeven matchen is magertjes voor een spits die vorig seizoen topschutter werd in Nederland en dit jaar langs de grote poort Brugge binnenkwam. En dan was er nog het schoen-incident op het Kiel.

Na twee zware trainingen gaf de aanvaller van blauw-zwart donderdagmiddag onze redactie tekst en uitleg over zijn flauwe competitiestart, die naar eigen zeggen deels te maken heeft met de blessures waarmee de spits te kampen kreeg.

"Zowel fysiek als mentaal ben ik door verschillende blessures gehavend geweest", blikt Vleminckx terug op de voorbije maanden. "Sinds mijn profdebuut in 2002 bij Beveren was ik nooit ernstig geblesseerd. Tijdens de belangrijkste periode van mijn carrière viel ik nu van de één in de andere kwetsuur. Dat weegt enorm, mentaal had ik het daar heel erg lastig mee".

"Ik heb vaak gepraat met de trainer. Toen ik op de massagetafel lag, kwam ook de psycholoog wel eens een praatje maken. Of dat veel helpt weet ik niet, de gesprekken hebben mij wel deugd gedaan. Enkel door wedstrijden te spelen kan ik terug naar mijn beste niveau groeien. Rust heb ik niet echt nodig, enkel de opeenvolging van matchen kan mij prikkelen en terug op mijn top brengen".

Topschutter op goed geluk

Vleminckx werd door NEC weggeplukt uit Mechelen nadat hij zich achter de Kazerne enkele jaren in de kijker speelde. In Nederland werd hij vorig seizoen topschutter.


"Er is zeker en vast een merkbaar verschil tussen mijn vorige clubs en deze topclub, wat Club Brugge echt wel is. Vaak spelen we tegen ploegen die met tien man achter de bal kruipen, dat is niet altijd eenvoudig als aanvaller. In Nederland lag dat anders, is het spel veel technischer en zijn er minder duels."

"De druk was in Nijmegen zeker niet lager dan nu bij Club. Ik was de duurste aankoop en werd ook daar met argusogen gevolgd. In België kreeg ik veel felicitaties maar in Nederland hield men er de mening op na dat ik met geluk topschutter was geworden".

"Naast mijn blessures zorgden ook de aanpassingen ervoor dat ik mij voorlopig allesbehalve in mijn sas voelde. Nu voel ik me beter in mijn vel en zijn de blessures genezen. Ik werk elke dag keihard en weet dat de goals en goede wedstrijden vanzelf zullen volgen".

Versleten schoenen

In Beerschot liet Bjorn Vleminckx zich vooral na zijn wissel opmerken. De blonde spits nam plaats op de bank en gooide zijn schoenen ostentatief in de tribune achter de dug-out.

"Ik was ontgoocheld en voor ik het wist lagen de schoenen achter mij op de grond. Dat gebaar was echt aan niemand gericht, enkel een impulsieve manier om mijn ontgoocheling uit te drukken. De schoenen waren zo goed als versleten, ik heb echt respect voor materiaal dat ik door m'n sponsor aangeboden krijg. Die sponsor heeft me even aangesproken over het incident, maar kon er uiteindelijk wel om lachen."

"Na de match ben ik mijn zolen terug gaan vragen aan de mensen die mijn schoenen opgeraapt hadden. Ze wilden ook de schoenen teruggeven, maar aangezien die zo goed als kapot waren, was dat niet nodig", aldus Bjorn Vleminckx.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties