Toppers en floppers: Speeldag 10

Dirk Pieters
| 21 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 10
Foto: © SC

Op de tiende speeldag was er opnieuw heel wat spectakel. Onze redactie ging op zoek naar de toppers en floppers van afgelopen weekend.

TOPPERS

Vadis Odjidja: Club Brugge won afgelopen weekend met 2-0 van AA Gent. Een zege die voor Odjidja veel deugd deed. De middenvelder lag aan de basis van het eerste doelpunt, maar vooral de manier waarop was ongezien op de Belgische velden. Met een geweldige solo en doorsteekbal zette hij Meunier op weg naar de 1-0. Het is ondertussen overduidelijk dat Vadis (zo goed als) onmisbaar is voor blauw-zwart.  

Duo JovanovicMbokani : Bij Standard weten ze al langer wat Jovanovic en Mbokani kunnen. De Rouches konden in het verleden altijd rekenen op beide heren, maar dit keer was het minder aangenaam om het duo te zien toveren. Jovanovic en Mbokani speelden Standard op een hoopje met een 5-0 eindstand er bovenop.

Ivan Leko: De middenvelder van Lokeren staat niet veel in de spotlight, maar zijn geweldige passing mag wel eens beloond worden. Ook afgelopen weekend was Leko goed voor drie assists. Een voet in elk doelpunt van Sporting Lokeren. De 3-1 overwinning tegen Racing Genk zal alvast enorm deugd gedaan hebben.

FLOPPERS

De kreet om hulpmiddelen: Ofwel is men doof of koppig, maar men kan er ondertussen niet meer naast kijken dat hulpmiddelen voor scheidsrechters dringend nodig zijn. Tijdens Anderlecht – Standard ging een bal bijna dertig centimeter over de lijn, maar zowel de grensrechter als de scheidsrechter zagen het niet. Jammer dat Anderlecht uiteindelijk met overduidelijke cijfers won, want als dit het winnende doelpunt had geweest dan had hoogstwaarschijnlijk de bom wel gebarsten.

KV Kortrijk away: Veel clubs hebben problemen om te winnen op verplaatsing, maar voor KV Kortrijk begint het wel erg dramatisch te worden. Al maanden is er nauwelijks reden tot feesten op de terugrit naar Kortrijk. Ook dit weekend ging het met 3-1 onderuit op het veld van Bergen. Het verschil tussen uit en thuis voor KV Kortrijk is ondertussen gigantisch groot geworden.  

Spitsen KV Mechelen: De spitsen van KV Mechelen kunnen maar niet scoren. Hoewel er afgelopen weekend geen spits op het veld stond. Zowel Destorme als Gorius speelden in de aanval, maar aanvallers zijn het zeker niet. Met een één op achttien begint het stilaan tijd te worden om zich te herpakken. Volgende week staat er de verplaatsing naar Beerschot op het programma.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties