Interview Jacobs: "Praet gaat goed met alles om"

Jacobs: "Praet gaat goed met alles om"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De persconferentie van Ariël Jacobs gisteren draaide bijna slechts om één speler: Dennis Praet. Het jonge talent wordt aan de aftrap verwacht tegen Rupel Boom en iedereen wou wel eens weten hoe die jongen met de aandacht omgaat.

Johan Walckiers in Anderlecht

Volgens Jacobs kent hij alvast niet al te veel aanpassingsproblemen. "Zoals elke jongere zie je bij hem een stijgende lijn", aldus de paars-witte trainer. "In de voorbereiding heeft hij zelfs meer gespeeld dan we eigenlijk gepland hadden. Voor zo'n jongen is het niet makkelijk om alles te combineren: trainen-studeren, maar hij doet dat voorlopig goed. Hij gaat goed met alles om."

Anderlecht heeft ervaring met grote talenten, want Romelu Lukaku werd op jonge leeftijd ook gehyped. "Elke speler is uniek en vergelijkingen zijn dan ook zinloos. Het voorbeeld van Romelu: mensen kijken snel op naar jonge spelers. Het is de taak van de trainer en de club om dat allemaal te kanaliseren. Bij Romelu ging het heel snel. Hij speelde wel niet vaak, maar scoorde wel veel. De ene is niet met de andere te vergelijken."

Geen ontsporing
Praet woont op 17-jarige leeftijd samen met enkele andere spelers op een appartement. "De ideale situatie is natuurlijk dat hij in de vertrouwde familiale omgeving blijft. Maar er moet ook rekening gehouden worden met praktische moeilijkheden. Met files op de Ring bijvoorbeeld zou hij al heel wat tijd verliezen. Tijd die hij kan gebruiken om te studeren. Daarnaast is het ook een bijkomende vorm van leren zelfstandig te worden."

Enkele jonge gasten samen in één appartement. Is dat niet om problemen vragen? "Kijk, iedereen is jong geweest en heeft wel domme dingen gedaan. Maar dat is onderdeel van een leerproces. Ik zie ook geen signalen dat het zou ontsporen bij hem. De sociale cel van Anderlecht controleert die jongens ook."

"Daarbij mag je niet vergeten dat het nog geen volwassenen zijn. Ik weet nog dat er op een bepaald moment heisa ontstond toen Lukaku een vriendin had. Maar ga eens rond op straat. Welke jongen van 18 praat niet over meisjes? Ik zou het abnormaal vinden als ze daar niet mee bezig zijn. We moeten ze toelaten om fouten te maken en daaruit te leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties