Mathijssen: "Hopelijk zelfde gevoel als tegen STVV"

Mathijssen: "Hopelijk zelfde gevoel als tegen STVV"
Foto: © SC

Het gaat allemaal goed voor Beerschot. In de competitie sprokkelde de ploeg van Jacky Mathijssen reeds 14 punten bij elkaar en na de zege tegen Cercle Brugge woensdag staat het ook in de kwartfinale van de Beker.

Beerschot lootte vrijdagmiddag KV Kortrijk. "Voor mij is dit op Gent en Standard na de moeilijkste loting. Kortrijk staat boven Beerschot", aldus Mathijssen. "Mijn voorkeur was uitgegaan naar Standard, want dan was de druk minder geweest. Nu ja, we zijn nog niet met die match bezig. De wedstrijd is pas binnen acht weken. We moeten nu gewoon match per match bekijken."

Dit weekend moet Beerschot naar OHL en daarbij zijn er wat verschuivingen in de kern. "Delic en Sidibé zijn onzeker. Morgen moeten ze nog wat testen doorlopen en wordt de definitieve beslissing genomen. Omolo en Rojas zitten bij de kern. Enkel Goor en Dedecker (geelgeschorst) vallen uit de kern. Ik ben blij dat we een ploeg hebben van 18 spelers en niet een ploeg van 7 à 8 spelers en extras. De spelers die invallen kunnen steeds iets bijbrengen aan het team.

Het respect voor OHL is er echter niet minder om. "Chapeau voor wat OHL in zijn eerste jaar eerste klasse realiseert. Ik heb jaren geleden achter de schermen op vraag van de club een doorlichting gemaakt. Ze hebben een goede keuze gemaakt en er is een goede symbiose in het team. Wij moeten nu onze reeks proberen te bevestigen."

"Tegen STVV voelde ik dat de overtuiging er was dat het die match moest gebeuren. Ik hoop dat we zaterdag hetzelfde gevoel gaan hebben. Woensdag tegen Cercle moesten we wel verlengingen spelen. Dat kan meespelen, het kan zijn dat we iets minder fris zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties