Interview Verkempinck en Meunier: "Standard vergelijkbaar met Birmingham"

Jim Bogaert
| 32 reacties
Verkempinck en Meunier: "Standard vergelijkbaar met Birmingham"
Foto: © SC

Club Brugge maakt straks de altijd moeilijke verplaatsing naar Sclessin. Man in vorm Thomas Meunier en zijn trainer blikken vooruit.

“Je kan Standard vergelijken met Birmingham”, vindt Rudi Verkempinck. "Het is ook een ploeg die powerplay kan spelen, aangemoedigd door een hels publiek. Het enige verschil zijn de spitsen. Die van Birmingham waren groot en sterk, typische targetspitsen. Tchité en Cyriac zijn klein, maar dan weer enorm explosief en snel. De spitsen van Birmingham gingen meer voor de tweede bal, terwijl die van Standard liever in de ruimte in onze rug duiken. Dat is het enige verschil. Jelle Van Damme is bijvoorbeeld een typische Engelse speler die perfect past in het Engels voetbal.”

Ook Thomas Meunier deelt die mening en keert vanavond terug naar de club waar hij opgeleid werd. Vorig seizoen kon hij er terugkeren, maar de flankspits koos voor een West-Vlaams avontuur."Ik heb nochtans veel vrienden in Luik, maar het zou me geen goed doen. Hier in Brugge kwam ik in een rustige omgeving terecht en kan ik me honderd procent focussen op voetballen.”

“Dat ik uiteindelijk moest vertrekken bij Standard, begrijp ik wel. Ik was in mijn laatste twee jaar bij de U 15 en U 16 bijna een jaar geblesseerd. Mijn groeischeut zorgde voor rug-en knieproblemen. Ik wist trouwens dat er mogelijkheden gingen blijven om ooit in eerste klasse te voeballen”, aldus Meunier die na Standard naar derdeklasser Virton trok en er de voorbije twee seizoenen de pannen van het dak speelde.

“We gaan een enorm belangrijke match tegemoet, maar we gaan er met een positief gevoel naar toe. We hebben de middelen om op Sclessin te gaan winnen. We mogen niet al op voorhand denken dat we weer late goals gaan weggeven. Dan beginnen we er beter niet aan. We kwamen tegen Birmingham 0-2 voor, dus moet dat ook mogelijk zijn tegen een gelijkaardig Standard. Eerst voorkomen en dan de boel sluiten”, blikt Meunier vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties