Interview Jorgacevic: "Concentreren op nieuwe club en fans"

Melissa Maes
| 116 reacties
Jorgacevic: "Concentreren op nieuwe club en fans"
Foto: © SC

Bojan Jorgacevic is ruim een week speler van Club Brugge en de Servische doelman heeft zich al perfect aangepast. Maar de afgelopen dagen waren ook emotioneel omdat AA Gent-supporters het vertrek van hun doelman maar moeilijk kunnen verwerken.

Hoe heb je afgelopen week ervaren?

"De emoties van sommige Gent-fans waren nogal heftig. Ik had natuurlijk meer tijd om over deze transfer te denken dan zij, maar ik aanvaard hun emoties. Sommige supporters zijn heel erg teleurgesteld."

"Ik heb afgelopen week wel enkele slechte ervaringen meegemaakt. Zo vond ik in mijn tuin stenen en brieven met negatieve boodschappen. Momenteel reageren ze emotioneel en denken ze met hun hart en niet met hun verstand. Daarvoor ga ik niet naar de politie stappen, ze hebben mij of mijn gezin niet aangevallen."

"Na een tijdje zullen ook die fans mijn professionele keuze begrijpen. Ik concentreer me nu volledig op mijn nieuwe club en de nieuwe supporters. Die zijn heel vriendelijk en nu moet ik me tegenover hen bewijzen."

Je was zeer geliefd bij het Gentse publiek en je toonde heel veel respect terug. Zal je ook in het Brugse doel een clubsjaal hangen?

"Voor mij is het een nieuwe start bij Club Brugge. Ik zal zien hoe mij contact zal zijn met de supporters."

Hoe reageren je ex-ploegmaats op je vertrek?

"Ik heb heel veel vrienden bij AA Gent. Ze hebben me gebeld om me te feliciteren en in het algemeen zijn de reacties zeer positief. Ze steunen me."

Wat zijn de grootste verschillen tussen Club Brugge en AA Gent?

"Bij Club is er een betere organisatie en een betere infrastructuur. Er zijn hier heel veel mensen die me met alles willen helpen. Ze willen zoveel mogelijk doen zodat ik me als speler alleen maar moet concentreren op het voetbal."

Wat vind je van de nieuwe trainer, Christoph Daum?

"Ik heb nog geen apart gesprek gehad met hem, dat zal voor vandaag zijn. Op het veld heb ik hem wel al gesproken, maar dan ging het enkel over zijn ideeën die we moeten realiseren. Daum is voor mij een trainer die duidelijke regels heeft. Hij zegt aan iedere speler persoonlijk wat hij van hem verwacht."

Hoe verlopen de trainingen?

"Die zijn anders dan bij Gent. De manier waarop Dany Verlinden werkt is voor mij perfect. Het is hard en je hebt veel kracht nodig. Ik kom graag moe thuis na een training. Als ik onmiddellijk wil slapen, dan weet ik dat het goed was (lacht)."

Zondag staat de derby tegen Cercle Brugge op het programma en Jorgacevic is speelgerechtigd. Zal je in het doel staan?

"Ik wil altijd in de goal staan, maar het is natuurlijk de keuze van de trainer."

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

"Het wordt een belangrijke match, maar ik voel zeker geen druk. Als Club verliest staan we zeven punten achter Cercle, maar in deze competitie met play-offs wil dat niets zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties