Interview Matthys kijkt uit naar "sleutelmatch" tegen ex-club

Tomas Taecke
| 6 reacties
Matthys kijkt uit naar "sleutelmatch" tegen ex-club
Foto: © SC

Tim Matthys kijkt zaterdag met Bergen zijn vorige werkgever Lierse in de ogen. De flankspeler loodste de Pallieters naar eerste klasse maar wil zijn vrienden dit weekend absoluut de das omdoen. Onze redactie polst de ex-Lierenaar naar zijn persoonlijke wedstrijd van het jaar

Na een Grieks avontuur vond Tim Matthys onderdak bij de Lierenaars. De rechtervleugel promoveerde met Lierse maar bleef met Bergen in tweede klasse om hetzelfde huzarenstukje nog eens over te doen. Matthys kijkt geweldig uit naar het weerzien met zijn oude ploegmakkers, de supporters en Lierse-coach Chris Janssens, waarmee hij samen naar de trainingen reed.

"Toen de kalender bekendgemaakt werd, ging ik meteen op zoek naar het duel tegen Lierse", opent Matthys. "Ook de match tegen Zulte Waregem was speciaal, maar daar speelt niemand meer waarmee ik de kleedkamer deelde".

"Bij Lierse spelen nog heel wat gasten waar ik mee kampioen ben geworden. Met de schitterende fans heb ik nog steeds een band die nooit zal gebroken worden", weet de Oost-Vlaming. "Vorige maand was ik nog op de club. Toen ging ik onder andere biljarten met een medewerker van SK", aldus Matthys.

"Chris Janssens ken ik heel goed. We reden vaak samen naar training. Mijn maatjes onder de spelers zijn zeker Frédéric Frans, waar ik nog heel veel contact mee heb. Ook Jurgen Cavens hoor ik vaak en niet te vergeten Gonzague Vandooren, die bovendien zaterdag mijn rechtstreekse tegenstander is", lacht Matthys.

"Zaterdag zal een mooie dag worden. Deze week zullen er nog wel een pak berichtjes heen en weer gestuurd worden. Bovendien is het sportief gezien ook een sleutelmatch. Als we de komende matchen tegen Lierse, Westerlo en STVV tot een goed einde kunnen brengen, gaan we een rustig seizoen tegemoet. Dan kunnen we ons volop concentreren op de beker, die dit seizoen onze topprioriteit is", aldus Bergen-speler Tim Matthys.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties