Interview Vandamme: "Sporting Lissabon ziet Cercle als laatste stap voor A-ploeg"

Tomas Taecke
| 15 reacties
Vandamme: "Sporting Lissabon ziet Cercle als laatste stap voor A-ploeg"
Foto: © SC

In de aanloop van de Brugse derby trok managing director Yvan Vandamme naar Lissabon om er de contacten met Sporting verder te verfijnen. Cercle verheugt zich over een samenwerking die in Portugal zeer positief onthaald wordt.

Tomas Taecke in Brugge

"We zijn met een uitstekend gevoel teruggekeerd", zegt Vandamme die met Ronny Desmedt in zijn zog naar de Portugese hoofdstad trok. "Sporting was uiterst tevreden over de ontwikkelingen van Reis en Neto. Baldé is op dit moment moeilijker te beoordelen".

"Sporting ziet Cercle als de laatste stap voor de A-ploeg", legt de sportieve beheerder uit. "Eerst worden ze opgeleid in de jeugdacademie, vervolgens treden ze aan in de pas opgerichte reservencompetitie. Dan kunnen ze worden uitgeleend aan een Portugese club en als laatste tussenstap voor het grote werk kunnen de talenten bij Cercle gestald worden".

"Normaal gezien zullen Renato Neto en Nuno Reis aan het einde van dit seizoen terugkeren. De kans is klein dat er in januari één van beiden zal worden teruggeroepen, iets waar Sporting contractueel wel recht op heeft. Neto heeft een Belgische vrouw, maar ik denk dat zij liever het zonnige Portugal zal opzoeken dan omgekeerd", lacht Vandamme.

"Geen paniek, de opvolging is verzekerd. Deze week hebben we de jongens van 1993 en 1994 bekeken. Lissabon wil ons elk jaar vier à vijf spelers uitlenen, wij hebben dit geplafonneerd op maximum drie. Bovendien mogen we zelf de posities doorgeven waarvoor wij een Portugese speler wensen", aldus een zeer tevreden Yvan Vandamme.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties