Interview Brys over Alibec: "Hij moet volwassen worden"

Brys over Alibec: "Hij moet volwassen worden"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Marc Brys heeft Denis Alibec serieus op de vingers moeten tikken. De Roemeen had het al een paar keer te bont gemaakt op training en werd woensdag een eerste keer weggestuurd.

Johan Walckiers in Mechelen

Donderdag had Brys een lang gesprek met zijn poulain. "Pas op, er is niks gebroken tussen ons, maar ik moest hem op de vingers tikken. Wat er nu gebeurt, is aan technisch directeur Fi Van Hoof. Ik moest hem op de hoogte brengen, want een aantal spelers begonnen zich aan het gedrag van Denis te storen."

Alibec blijkt een speelvogel te zijn die weinig 'au sérieux' neemt. "Hij heeft een heel goed hart, maar hij gaat overal zo luchtig over", knikt Brys. "Maar ik denk wel dat het nu tot hem is doorgedrongen. Hij moet beseffen dat hij in een volwassen wereld vertoeft en dat hij zijn verantwoordelijkheid van zijn daden zelf moet opnemen."

"Voor een trainer is het belangrijk om te weten hoe zijn spelers in elkaar zitten. En nogmaals: het is zeker geen slechte jongen. Hij ligt ook heel goed in de groep. Maar er waren al verschillende akkefietjes dit seizoen en op een gegeven moment moet er ingegrepen worden. Ik heb al veel tijd in hem gestoken, maar nu zal hij toch even op de blaren moeten zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties