Ceulemans: "Ik ben het voetbal nog meer gaan relativeren"

Fabian Morren
| 2 reacties
Ceulemans: "Ik ben het voetbal nog meer gaan relativeren"
Foto: © SC

Westerlo vecht tegen de degradatie. Een scenario waar vorig seizoen - toen de club nog de bekerfinale bereikte - op geen moment aan gedacht werd.

"Toen eerste klasse werd teruggebracht tot zestien ploegen heb ik Herman Wijnants verwittigd dat Westerlo vroeg of laat voor het behoud zou moeten vechten. Dat het nu gebeurt, is geen verrassing", zegt een nuchtere Jan Ceulemans.

"Na een buitengewoon seizoen met winst in Play-off II en een plaats in de finale van de beker verloren we met Mavric, Iakovenko, Vanheerden en Enrique heel wat kwaliteit. Onze twee Braziliaanse aanwinsten bleken bovendien geen voltreffers."

"Niet iedere nieuwkomer is een Dosunmu, een Ruiz of een Ogunsoto. De meeste jongens die we wilden, waren ook niet meteen beschikbaar. Knapen als Arbitman, De Smet en Wils hoopten op dat moment nog op een basisplaats bij hun club."

"Het weegt op mij", geeft de coach toe in Het Nieuwsblad. "Ik ben het voetbal nog meer gaan relativeren. Even stonden we veertiende in de ranglijst en dat geeft een heel ander gevoel, omdat je daar niet kan zakken. Gelukkig is heel de club vrij rustig gebleven. Ik zou me echt zorgen gemaakt hebben als de hele groep fit was geweest. Als iedereen beschikbaar is, hebben we een kern om tussen de negende en de twaalfde plaats te eindigen."

"Ik heb tegen Herman al een hele tijd geleden gezegd dat hij iemand anders moest nemen als hij dacht dat het dan beter zou lopen. Hij zei meteen dat daar geen sprake van kon zijn. We kennen elkaar al tien jaar. Westerlo is voor mij een speciale club. Anders was de kans reëel geweest dat ik zelf gestopt was. Nu vond ik dat ik de ploeg niet in de steek mocht laten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties