Interview "Genk is nog niet helemaal uit de problemen"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
"Genk is nog niet helemaal uit de problemen"
Foto: © SC

Het gelijkspel tegen Leverkusen zorgt voor een vertrouwensboost bij RC Genk dat vanavond Lierse ontvangt. Laszlo Köteles is blij met dat gelijkspel maar benadrukt dat zijn club nog niet helemaal uit de problemen is.

"We speelden een goede wedstrijd tegen Leverkusen, we hielden goed de organisatie en ook de verdediging stond er. Nu Simaeys er terug bij is, merk ik toch dat er een betere organisatie in de defensie staat."

Natuurlijk is het positief dat het Europese avontuur met een positieve noot werd afgesloten. "Het is goed dat we scoorden want dat lukte ons de drie wedstrijden voor Leverkusen niet en we zijn in eigen huis ongeslagen in de Champions League. We hebben thuis getoond dat we onze plaats in Europa verdienen."

"We hebben thuis getoond dat we onze plaats in Europa verdienen."
Lazslo Köteles

Toch betekent het gelijkspel in de Champions League volgens de doelman nog niet dat de problemen bij Genk nu van de baan zijn. "We hebben een moeilijke periode gekend en je zag dit ook in het team. We zijn nu nog niet helemaal uit die problemen, we moeten hard blijven werken en proberen weer in die top zes te geraken voor de winterstop", vertelt Köteles aan onze redactie. "In de play-offs moeten we dan ons best doen en hopelijk plaatsen we ons voor Europees voetbal."

Goede prestatie
Köteles hield Genk tegen Leverkusen enkele keren overeind. Over zijn eigen prestatie was hij dan ook best tevreden. "Dit was één van mijn betere wedstrijden, al had ik meer werk verwacht. Leverkusen is een grotere club dan wij en zij hadden graag eerste in de groep geëindigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties