Reactie Jovanovic: "Op deze manier worden we nooit kampioen"

Jovanovic: "Op deze manier worden we nooit kampioen"
Foto: © SC

Milan Jovanovic was bijzonder kritisch na de match, ook voor zichzelf. De aanvaller hield dan ook geen blad voor de mond: "Dit was Anderlecht niet."

Johan Walckiers in Mechelen

"We speelden onder ons niveau", vond Jovanovic. "Dat is niet van vandaag, maar al een drietal weken. We hebben veel te veel ruimte weggegeven tegen KV. Elke aanval van hen was gevaarlijk en dat mag niet. De basis in het voetbal is dat je geen kansen mag weggeven, we moeten de nul houden en dat lukt ons niet meer. Als je elke keer van een achterstand moet terugkomen, dat is niet makkelijk."

"Mechelen heeft verdiend gewonnen. Zij deden het allemaal beter. Dit is Anderlecht niet, hoe we de laatste weken voetballen. Als we zo blijven spelen, worden we nooit kampioen, dat geef ik je op een blaadje. We maken afspraken in de kleedkamer, maar eens op het veld houdt niemand er zich meer aan. Vandaag ook, we hadden gezegd direct te gaan doorduwen, maar heb je gezien hoe we begonnen?"

Jovanovic haalt zelf ook geen hoog niveau en dat geeft hij grif toe. "Ik weet niet meer waar ik het best moet lopen op het veld om de bal te gaan halen of de actie te maken. Mati heeft hetzelfde probleem. Nee, dat ligt niet aan de instructies. Die zijn duidelijk, wij voeren ze alleen niet uit. Hoe dat komt? Ik heb er geen antwoord op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties