Interview Jacobs: "De Bleeckere kreeg minder respect in eigen land"

Jacobs: "De Bleeckere kreeg minder respect in eigen land"
Foto: © SC

Frank De Bleeckere sluit dit weekend zijn impressionante carrière als scheidsrechter af. Ariël Jacobs, trainer van Anderlecht, vindt het raar dat de man lof kreeg in Europa, maar in de eigen competitie steeds gecontesteerd was.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Als je het palmares van De Bleeckere ziet, kan je niet anders dan respect hebben voor hem", aldus Jacobs. "Het is werkelijk exceptioneel wat hij gepresteerd heeft. Maar net als Pierluigi Collina - nog zo'n momument - werd hij overladen met lof in Europa, maar kreeg hij in de eigen competitie altijd kritiek over zich. Hij werd minder gerespecteerd in eigen land. Ik heb er geen verklaring voor, maar het is wel zo."

Jacobs houdt positieve, maar ook negatieve herinneringen over aan De Bleeckere. "Negatief moet je natuurlijk in de context plaatsen, maar ik herinner me nog de uitsluiting van Nicolas Frutos in Brugge. Maar aan de andere kant heb je natuurlijk ook het duel in Brugge toen de fans sneeuwballen gooiden. Hij heeft iedereen toen binnen geroepen en de match terug op de rails gekregen. Toen heeft hij wel indruk op me gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties