Interview Jeugdvriend Suarez: "Mati is gegroeid bij Anderlecht"

Jeugdvriend Suarez: "Mati is gegroeid bij Anderlecht"
Foto: © SC

Matias Suarez is vanavond één van de topfavorieten voor de Gouden Schoen. Toen hij in 2008 bij Anderlecht neerstreek, waren de verwachtingen hoog. Na een lange inloopperiode ontbolsterde de Argentijn dit seizoen. Wij hadden een kort gesprek met een jeugdvriend van hem.

Dario Maximiliano Guzman groeide op met de lichtvoetige aanvaller van Anderlecht en is dan ook één van de best geplaatste mensen om zijn evolutie te beoordelen. "Matias is altijd al een goede jongen geweest: vriendelijk, maar ook verlegen. Een beetje timide zelfs", vertelt Guzman ons.

Als kind reeds was Suarez gebeten door de microbe. "Zo lang ik me kan herinneren was zijn grootste wens om voetballer te worden", vervolgt zijn jeugdvriend. "Op jonge leeftijd was het allemaal nog voor de fun. Maar toen hij merkte dat hij beter was dan anderen van zijn leeftijd, ging hij resoluut voor een professionele carrière."

Het leverde Mati een transfer op naar Belgrano de Cordoba waar hij werd opgemerkt door Anderlecht. Bij de Argentijnse tweedeklasser scoorde hij immers de ene goal na de andere en deed dat ook met stijl, de stijl die ze bij Anderlecht zochten om het spel van het huis weer op het veld te krijgen. "Bij Belgrano heeft hij pas echt beseft dat er meer in zat voor hem", aldus Guzman. "Iedereen was blij toen Anderlecht kwam aankloppen, want een Europese carrière is toch heel wat."

Voor Suarez de stap in het onbekende, want in Argentinië is het land van frieten en chocolade niet echt bekend. "Wat wisten wij over België? Niets!", lacht Guzman. "Maar we geloofden in Mati. We wisten dat hij het ging maken. Zelfs toen hij op de bank zat, zijn we altijd in hem blijven geloven."

"Hij is enorm gegroeid"
Suarez is niet langer die timide jongen die vier jaar geleden in Brussel de pers te woord stond. Zeker niet op het veld. "Als speler is hij enorm gegroeid", knikt ook de man die hem als één van de besten kent. "We zien hem tegenwoordig niet veel meer, maar hij is nog steeds dezelfde Mati die ik altijd gekend heb. Dat hij nu met meer vertrouwen speelt en praat, is zijn eigen overwinning. Hij heeft er zelf voor gewerkt, maar het lukte ook dankzij het vertrouwen dat zijn familie in hem had."

Mati werd tevens vader en trouwde met zijn verloofde Magali. Twee belangrijke stappen in zijn leven. Het compenseerde een heel klein beetje het groot verlies dat hem tekende. "Het was voor hem heel belangrijk om vader te worden. Zijn eigen vader heeft hem nooit zien spelen. Het was een geweldig man, maar te vroeg overleden. Ook voor mij was het een belangrijk persoon, want Mati zijn vader was mijn peetvader."

De Gouden Schoen zou een volgende etappe zijn in zijn carrière. Eentje die hem misschien wel naar het buitenland voert. "We zouden het een geweldige eer vinden en ongelooflijk trots zijn", aldus Guzman. "Hij verdient hem ook. Ik hoop Mati ooit in Spanje te zien spelen, bij Real Madrid. Maar dat zijn toekomstdromen. Ik hoop ook dat hij ooit Argentijns international wordt. Maar ik wens hem vooral veel succes en geluk met zijn familie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties