Mannaert: "Bacca is intensief gescout"

Melissa Maes
| 63 reacties
Mannaert: "Bacca is intensief gescout"
Foto: © SC

Club Brugge haalde gisteren met Carlos Bacca zijn eerste wintertransfer binnen. De spits is momenteel in de Colombiaanse hoofdstad Bogota om zijn visumprocedure af te ronden. Maandag wordt hij in Brugge verwacht.

Carlos Bacca stond al sinds de zomer op onze lijst. Hij is intensief gescout en we hebben hem zelf voldoende live aan het werk gezien. Maar afgelopen zomer was er voor Atlético Junior geen sprake van een transfer”, laat Vincent Mannaert via de clubwebsite weten.

“De onderhandelingen werden bovendien lastiger omdat Bacca vlot bleef scoren en na het seizoen ook nog eens de Gouden Schoen won.” Atlético probeerde de prijs voor zijn spits op te drijven, maar daar wou Club Brugge niet aan toegeven.

“We hebben van bij het begin gesteld dat we alleen wilden verder onderhandelen binnen onze limiet van anderhalf miljoen euro. En daar hebben we ons ook aan gehouden.” De Colombiaan zal wel nog even tijd nodig hebben om zich aan te passen. “Dat is haast vanzelfsprekend.”

“Die spelers komen in een andere wereld terecht en dat vraagt een aanpassingsperiode. Een totaal nieuwe omgeving, onbekende competitie, wennen aan de ploeg, het weer, de gewoontes, noem maar op. Kijk naar Matias Suarez bij Anderlecht, die ontbolsterde ook nog maar net helemaal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties