Interview Proto: "Tegen een titelkandidaat moet je er staan"

Proto: "Tegen een titelkandidaat moet je er staan"
Foto: © SC

Anderlecht, de dag na de Gouden Schoen. Matias Suarez wordt ontvangen als een held terwijl Silvio Proto zich met andere zaken mag bezighouden. De voorbeschouwing naar de match tegen Club Brugge bijvoorbeeld. "Weer een match voor drie punten", aldus de doelman.

Johan Walckiers in Anderlecht

De hele hetze rond de Gouden Schoen was Proto woensdagavond voorbij gegaan. "Het was Oli (Deschacht, nvdr.) die me een sms stuurde om te zeggen dat Mati gewonnen had", lachte hij. "Ik was met andere zaken bezig die niets met voetbal te maken hadden. Maar uiteraard doet het plezier dat hij gewonnen heeft. We kennen Mati, hij heeft veel vertrouwen nodig om te presteren. Ik denk dat die Gouden Schoen hem een enorme boost zal geven."

"Er is een groot verschil tussen de Suarez van nu en diegene die hier aankwam. Hij is nog steeds niet de grootste prater, maar nu durft hij zijn kwaliteiten wel ten volle uitspelen. Hij is de enige waar ik een bal naar kan uittrappen en er blind vertrouwen in heeft dat hij hem controleert. Met zijn controle schakelt hij meestal zijn eerste tegenstander al uit, nog nooit gezien. Zelfs niet bij Boussoufa, maar hij is dan ook een ander type."

Zondag komt Club Brugge op bezoek. De enige topclub die Anderlecht al twee punten wist af te snoepen. "Het zijn maar drie punten, maar we weten hoe belangrijk deze wedstrijden zijn voor onze fans. Verliezen zou dan ook een catastrofe zijn. Want de winnaar zal ook een mentale oppepper krijgen. Tegen een titelkandidaat moet je er staan."

Bij Anderlecht maken ze echter ook de afweging dat het scenario van vorig seizoen toen ze eerste stonden, maar helemaal wegzakten in de PO's, niet meer mag gebeuren. "De play-offs zijn het belangrijkste. We moeten zien dat we tegen dan nog jus overhebben. Maar natuurlijk is het ook belangrijk om als leider aan die PO's te beginnen."

Club Brugge verloor amper punten onder het nieuwe bewind van Christoph Daum. "Club is collectief een sterke ploeg. Ik kan er niet één speler uitpikken van wie we schrik moeten hebben, maar als ploeg zijn ze heel sterk. Offensief waren ze al goed en nu hebben ze defensief ook een tandje bijgestoken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties