Verheye: "Club-supporter met sympathie voor Cercle"

Tomas Taecke
| 11 reacties
Verheye: "Club-supporter met sympathie voor Cercle"
Foto: © SC

Elke week laat onze redactie een Bekende Vlaming zijn licht schijnen over de nakende speeldag in de Jupiler Pro League. Dit weekend richt acteur Rik Verheye zijn blik op de acht wedstrijden.

Acteur Rik Verheye gooide hoge ogen toen hij in de VTM-serie Ella in de huid van kapper Anthony De Keersmaecker kroop. Het aanstormend talent was ook te zien in De Rodenburgs en vertolkte onder andere gastrollen in Witse en Code 37. Op dit moment is Verheye bovendien druk bezig met het schrijven van zijn eigen serie.

De 25-jarige West-Vlaming volgt tussen de opnames door het Belgische voetbal op de voet. Als fan en seizoenskaarthouder van Club Brugge kijkt hij reikhalzend uit naar de topper die zondagmiddag op het programma staat. Hoewel hij blauw-zwart bloed in de aderen heeft, is Verheye ook een sympathisant van Cercle Brugge.

"Ik ben van kindsaf Club-supporter en heb al jaren een abonnement. De laatste tijd is het wat moeilijker om de wedstrijden in het stadion te volgen omdat ik het heel druk heb. Hoewel Club mijn ploeg is ben ik ook wel sympathisant van Cercle. Ik heb er veel vrienden en probeer er af en toe ook wel een wedstrijdje mee te pikken", legt Verheye uit.

De prognose van Rik:

Standard-Beerschot: 1

"De Rouches winnen overtuigend. Op Sclessin zijn ze uitermate sterk, waardoor Beerschot weinig of geen kans maakt".

STVV-KV Kortrijk: 2
"Kortrijk zal met de overwinning aan de haal gaan. Ik zie ze de drie punten meenemen naar huis. Ik gun het STVV wel, omwille van 'wijlen' Guido Brepoels, waar ik heel wat sympathie voor heb".

OHL-Lokeren: X

"Moeilijk te voorspellen wedstrijd, daarom houd ik het op een gelijkspel. Lokeren is iets beter dan OHL, maar het thuisvoordeel speelt hier wel een bepalende rol".

KV Mechelen-Bergen: 2

"Mechelen draait een mager seizoen. Ik denk dat Bergen met de drie punten gaat lopen, maar wel met de nodige moeite. Met veel meer moeite dan Kortrijk zal ook Bergen een uitoverwinning boeken".

Lierse-AA Gent: 2
"Gent wint overtuigend. Lierse is maar slappe kost dit seizoen. Ik zie ze samen met STVV naar de tweede afdeling zakken uiteindelijk".

Cercle-Westerlo: 1

"Cercle moet thuis eigenlijk altijd winnen, zeker tegen de lager geklasseerde clubs. Dit hoeft eigenlijk geen betoog".

RSC Anderlecht- Club Brugge: 2

"Hier hoef ik niet lang over na te denken. We zijn er de laatste jaren enkele keren dichtbij geweest, toen we een mooie voorsprong uit handen gaven. Nu zal Daum wel een plannetje smeden om een driepunter te pakken in het hol van de leeuw, ik heb er vertrouwen in".

Zulte Waregem - Genk: 1
"Dit is misschien wel de moeilijkste wedstrijd. Nu de commissaris terug is aan de Gaverbeek, durf ik wel tippen op Zulte Waregem".

 

Rik Verheye is ook de acteur die in het 'in scène geplaatste' huwelijksaanzoek tijdens de rust van Cercle - Standard vorig seizoen zijn vriendin ten huwelijk vroeg. Het filmpje ging ondertussen de wereld rond en werd op youtube bijna anderhalf miljoen keer bekeken. U kan het filmpje hier nogmaals bekijken.






 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties