Reactie Suarez: "Mijn manier om het publiek te bedanken"

Suarez: "Mijn manier om het publiek te bedanken"
Foto: © SC

Hoe verguld je de Gouden Schoen nog wat meer? Wel, in je eerste wedstrijd na de winterstop in een topper uitpakken met een assist, een goal en een sterke prestatie. Net wat Matias Suarez gedaan heeft dus.

Johan Walckiers in Anderlecht

Na een drukke week pakte Suarez uit met een glansprestatie. "Ik wou deze wedstrijd echt spelen", aldus Suarez. "Ik wou het publiek en het bestuur bedanken voor alle steun en aanmoedigingen die ik de laatste tijd gekregen heb. Dit was mijn manier. Ik heb goed gespeeld, maar het was het collectief die vandaag de wedstrijd gewonnen heeft."

Al na twee minuten stond Anderlecht op voorsprong na een knappe combinatie tussen Suarez en Mbokani. "Een mooie counter. Ik versta me goed op het veld met Dieu. Dat ik de Gouden Schoen wat extra glans heb gegeven? Dat was een individuele prijs waar ik heel blij mee ben. Maar vanaf nu gaan we op zoek naar collectieve prijzen."

Zelf bekroonde hij zijn prestatie met een goal. "Tegen zo'n tegenstander scoren is altijd leuk. Maar ik heb wel even schrik gehad, want ik dacht dat de bal tegen de paal ging rollen. Je ziet dat ik meer durf nu. Vroeger had ik die actie niet gemaakt. Dankzij mijn ploegmaats die me vertrouwen geven doe ik dat nu wel."

"In Argentinië heeft de Gouden Schoen ook veel weerklank gevonden. In Cordoba moet het feest geweest zijn. Mijn moeder was echt fier. Het brengt er veel te weeg. Een bekroning in Europa is altijd fantastisch voor een Argentijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties