FIFA en Brazilië maken ruzie over bier

Thomas De Block
| 19 reacties
FIFA en Brazilië maken ruzie over bier
Foto: © SC

Brazilië is gastheer bij het komende WK voetbal in 2014, maar de samenwerking met Wereldvoetbalbond FIFA verloopt niet zonder slag of stoot. Er zou namelijk discussie heersen over de verkoop van alcoholische dranken tijdens het toernooi.

In Brazilië is het bij wet verboden om alcoholische dranken te drinken in stadions. Dat werd in 2003 beslist om het voetbalgeweld te verminderen. De FIFA maakt echter gebruik van de Wereldbekerwet, waarin het recht is opgenomen om bier te mogen verkopen.

Normaal gezien moest de Braziliaanse kamer eind 2011 over de zogenaamde ‘Wereldbekerwet’ stemmen, maar er heerst nog steeds heel wat discussie rond de wet. De Braziliaanse minister van gezondheid Alexandre Padhilha wil het verbod op het verkopen van bier immers behouden.

Toch lijkt de FIFA niet geneigd om in te binden. Jérôme Valcke, de secretaris-generaal van de FIFA, liet verstaan dat het recht om bier te verkopen deel moet uitmaken van de Wereldbekerwet. “Er zal bier zijn. Dit is geen punt waarover we onderhandelen”, was Valcke duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties