Interview Degraen: “Slecht presteren tegen STVV zou niet gesmaakt worden”

Thomas De Block
| 10 reacties
Degraen: “Slecht presteren tegen STVV zou niet gesmaakt worden”
Foto: © SC

Vandaag speelt Racing Genk de derby tegen Sint-Truiden. Het kan een beladen duel worden want beide teams kunnen de drie punten gebruiken: Racing Genk wil de top 6 bereiken terwijl STVV verwikkeld is in een degradatiestrijd. Onze redactie sprak met de directeur van Racing Genk, Dirk D

De derby tussen de twee Limburgse eersteklassers brengt altijd de nodige spanning met zich mee. Naast het nodige prestige zal vooral de sportieve component belangrijk worden: “Voor ons is het duel toch wel belangrijk”, steek Degraen van wal. “Zeker gezien de uitschuiver van afgelopen weekend tegen Zulte Waregem (1-1). Niet zozeer het puntenverlies, maar de teamprestatie vond ik een ontgoocheling. De spelers hebben dus iets recht te zetten voor eigen publiek.”

Voor de supporters is een derby toch altijd iets speciaals. Degraen erkent het belang van de wedstrijd voor de fans en hoopt dat de spelers er net zozeer van bewust zijn: “Dit duel is voor onze fans zeer belangrijk. Het is de enige derby die we hebben in onze Cristal Arena en een slechte prestatie zou niet gesmaakt worden”, geeft Degraen aan. “Daarnaast ga ik ervan uit dat de trainer erin slaagt om de spelers voldoende te motiveren voor de wedstrijd. Het mag duidelijk zijn dat Genk dat aan zijn fans verplicht is.”

Play-off 1

De bekeruitschakelingen van Standard en Gent zorgen ervoor dat de Europese plaatsen binnen Play-off 1 zeer duur dreigen te worden. Racing Genk staat voorlopig zevende en zal nog aan de bak moeten om een plaats binnen de top zes te verzilveren. In dat opzicht schat Degraen de kansen van zijn team positief in: “Momenteel ben ik zeer optimistisch wat dat betreft. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze plaats in de top zes kunnen bereiken.”

Over de eventuele ambities binnen de Play-off 1 wil Degraen echter nog niets kwijt: “Ik wil daar niet te ver op vooruit kijken. Er resten nog tien duels in de reguliere competitie en daarna zullen we wel zien waar we staan. Onze kern is in ieder geval sterk genoeg om de top zes te bereiken”, voegt Degraen eraan toe.

Europese lente

Racing Genk kan misschien profiteren van de Europese campagnes van de drie overgebleven Belgische clubs. Zo ontvangt Racing Genk Club Brugge net na de terugwedstrijd van Blauw-zwart tegen Hannover. Degraen ziet in zo’n Europese wedstrijden zowel voor- als nadelen: “Enerzijds kan een goede Europese prestatie een boost beteken op competitievlak. Als je met vertrouwen speelt, zal je de vermoeidheid niet zozeer voelen. Anderzijds kan de Europese campagne fysieke belemmeringen met zich meebrengen. Het is echter niet aan ons om daarover te oordelen”, aldus Degraen.

Sandomierski

Tot slot staat Degraen nog even stil bij de toekomst van doelman Sandomierski. Hij wordt nadrukkelijk gelinkt met Poolse clubs, waaronder Wisla Krakau. De Genk-directeur laat echter niet in zijn kaarten kijken: “Er zijn momenteel gesprekken met een Poolse club, maar om wie het gaat zeg ik niet”, besluit Degraen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties