Interview Mathijssen haalt er foto bij: "Nzolo heeft zich vergist"

Fabian Morren
| 39 reacties
Mathijssen haalt er foto bij: "Nzolo heeft zich vergist"
Foto: © SC

"Het was onterecht rood". Jacky Mathijssen laat nu toch een heel ander geluid horen over de rode kaart voor Malul Dor tijdens de bekerwedstrijd Beerschot - Kortrijk.

Fabian Morren in Antwerpen

Mathijssen spaarde de moeite niet om duidelijk te maken waarom de rode kaart van Malul onterecht was. Hij haalde er een foto bij én een tekst met uitleg. "Voor het tweede jaar op rij worden we genekt door een verkeerde interpretatie van de scheidsrechter met rood tot gevolg", zo zei Mathijssen. "Na de wedstrijd was ik nog mild, maar toen had ik de beelden nog niet gezien. Het is duidelijk dat Nzolo zich vergist. Vorig jaar hadden we dit ook al aan de hand met Daniel Cruz, die later geen schorsing zou krijgen. Ook Malul krijgt nu geen schorsing, wat het extra pijnlijk maakt. Het betekent zoveel als dat de ref zich vergist heeft."

De coach van Beerschot heeft zijn elftal moeten herschikken na het wegvallen van de spoorloze Ibrahim Sidibé. "Mensen onderschatten dat toch. Ik heb vervaningen moeten doorvoeren, want ik was bijna verplicht om met twee spitsen te spelen. Ik wil echter ook Hernan Losada een vrije positie geven. Op het middenveld is er nu ee nandere balans nodig. Daardoor kwam ook Özturk in het elftal. Hij heeft dat een uur lang goed ingevuld."

Cercle Brugge is de volgende tegenstander van Beerschot. "Het is een ambetante, moeilijke opponent", aldus Mathijssen. "Ze zijn specialisten in het maken van kleine foutjes. Dat is voor ons een aandachtspunt: om ons hier niet aan te ergeren en zo onnodige kaarten te pakken. Hopelijk leest de ref de wedstrijd goed. We hebben tijdens de bekerwedstrijd weer een bepaald engagement opgewekt. Dat proberen we nu als uitgangspositie mee te pakken naar de wedstrijd van zaterdag."

"Ik eis dezelfde prestatie als tegen Kortrijk", vervolgde de Limburgse oefenmeester. "Er is geen reden om dat niet te doen. Hopelijk kunnen we deze lijn de komende matchen doorzetten. Als we straks winnen tegen Cercle, moet je toch al een serieus rekenmachine halen om te kijken of we nog wel kunnen degraderen. Onze eerste opdracht is om als club te overleven en het nieuwe seizoen te kunnen aanvatten. Dat is de realiteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties