Reactie Losada: "Dit is een droom die uitkomt"

Robby Morren
Robby Morren
| 17 reacties
Losada: "Dit is een droom die uitkomt"
Foto: © SC

Hernan Losada had een groot aandeel in de 4-0 overwinning van Beerschot tegen Cercle Brugge. Vooral zijn strafschop was het gespreksonderwerp na de wedstrijd. "Dat heb ik altijd al willen doen", zei hij.

Robby Morren in Antwerpen

Losada nam een risico en trapte met veel lef eenvoudigweg een stiftertje. Doelman Verbist koos een hoek en was verslagen. "Toen ik naar de penaltystip wandelde, was ik al zeker dat ik dat ging doen. Ik heb er altijd al van gedroomd om een penalty te scoren op die manier. Ik dacht altijd bij mezelf dat ik dit zou doen als de kans zich zou voordoen. Het is leuk om dit later tegen mijn kinderen te vertellen. Het is een droom die uitkomt", vertelde Losada ons na de wedstrijd.

Geen provocatie
"Ik ben na de wedstrijd tegen de keeper gaan zeggen dat dit geen provocatie is, het is gewoon een risico dat ik genomen heb. Het is ook een manier om een strafschop te trappen. Ik heb er niet op getraind." We vroegen Losada of hij de strafschop ook op die manier zou trappen bij een gelijke stand. "Dat mag je zelf uitmaken, denk daar maar over wat je zelf wil", lachte hij.

"Met de spelers die wij hebben, zullen we zeker niet degraderen."
Hernan Losada

"Als ik kan spelen achter twee spelers als Dayan en MacDonald, dan liggen er voor mij steeds veel mogelijkheden. Het loopt goed voor het team en wij kunnen nog groeien als team. We moeten op dit elan doorgaan."

"Ik vind dat je niet moet denken aan 'gered zijn' wanneer je op de 9de plaats staat. Ik hoor niemand van Lokeren of KV Mechelen of een team onder ons praten over 'gered zijn'. Degradatie is iets dat niet zal gebeuren met de spelers die wij nu hebben. We moeten lef tonen en iets geven aan de supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties