Anderlecht diept kloof nog wat verder uit

Anderlecht diept kloof nog wat verder uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is onklopbaar in topwedstrijden. Ook tegen Gent trokken de Brusselaars aan het langste eind. De Buffalo's kwamen vroeg op voorsprong, maar twee goals van Jovanovic in een sterke eerste helft wisten de openingsgoal uit. Suarez zorgde voor zekerheid.

Melissa Maes en Johan Walckiers in Anderlecht

Ariel Jacobs koos na twee wedstrijden opnieuw voor Safari op de linksachter in plaats van Deschacht. Bij Gent viel Frank Boeckx enkele uren voor de wedstrijd uit met een rugblokkage. Hij werd vervangen door Sergio Padt.

Eerste kans bingo voor Gent
De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor Anderlecht, maar de doorgebroken Biglia werd nota bene door zijn eigen ploegmaat Mbokani voor de voeten gelopen. Dan deed Gent het beter met zijn eerste mogelijkheid. Jorgenssen nam de bal aan in de zestien, draaide rond zijn as om Proto te ontwijken en scoorde uit de draai. Een Gentse voorsprong dus na amper zes minuten.

De thuisploeg probeerde iets aan de achterstand te doen. Suarez trapte net naast en Jovanovic besloot op de goed uitgekomen Padt. Gent voetbalde aanvankelijk goed mee, maar zakte weg toen Anderlecht het tempo opdreef. Een heel sterk halfuur van paars-wit volstond om de openingstreffer uit te wissen. En nogmaals bewees de aanval dat er op de Belgische velden moeilijk beter te vinden is.

Tweemaal Jovanovic
De Brusselse leider werd de gevaarlijkste ploeg, maar het was telkens net niet voor onder andere Mbokani. Dan maar Jovanovic om met een schitterende trap op een afvallende bal en vanop ongeveer 25 meter de bordjes gelijk te hangen. Padt, ondanks zijn 1m98, kon er enkel naar kijken.

En Anderlecht drukte door en kreeg nog voor de rust de voorsprong die het op basis van het goede spel wel verdiende. Suarez werd mooi de ruimte ingestuurd en de Argentijn kwam ook tot een schot. Padt redde in eerste instantie, maar de goed gevolgde Jovanovic duwde zijn tweede van de avond binnen. En Anderlecht had nog meer kunnen scoren indien Jovanovic (goede redding van Padt) en Mbokani beter met de kansen hadden omgesprongen. Anderlecht diste - zoals wel meer in topwedstrijden - zijn beste voetbal op.

Anderlecht kon het niveau echter niet aanhouden in de tweede helft waarin het ook wat voorzichtiger voetbalde. Sollied bracht El Ghanassy en Mboyo in om wat meer druk op de verdediging te zetten van de thuisploeg, maar die gaven geen krimp. Anderlecht kreeg wel kansen, voor Gillet ondermeer, maar Padt - die een sterke indruk gaf - zweefde zijn kopbal uit zijn doelvlak.

Proto kreeg bijna niets te doen terwijl zijn overbuur regelmatig tussenbeide moest komen, al was er op da moment al geen sprake meer van een mooie wedstrijd. Anderlecht wachtte op zekerheid en vijf minuten voor tijd kwam die er ook. Matias Suarez nam de bal aan, mocht in alle rust kijken en de bal in de verste hoek schieten. Gent zag er verdedigend niet al te goed uit.

Gent kon in 2012 nog niet winnen in drie competitiematchen één bekermatch: Lierse, Lokeren, Zulte Waregem en nu dus Anderlecht. Paars-wit vergroot de kloof met de dichtste achtervolger tot negen punten en heeft nog steeds niet verloren in een wedstrijd tegen een ploeg van de topzes. Meer, enkel tegen Club Brugge werd een gelijkspel toegestaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties