Interview Simaeys: "Tot de laatste speeldag strijden voor top zes"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Simaeys: "Tot de laatste speeldag strijden voor top zes"
Foto: © SC

Racing Genk verloor afgelopen weekend met 4-2 op het veld van Anderlecht. Jeroen Simaeys zag dat Anderlecht net dat tikkeltje beter was dan Genk.

Simaeys hekelde vooral de derde en vierde tegengoal. "Die twee laatste doelpunten vielen na een corner en een vrije trap voor ons. Die werden slecht gegeven en de grote mannen gingen mee naar voor en dan waren we met onvoldoende mensen terug om een tegendoelpunt te verijdelen. Dat vond ik vooral jammer", vertelde Simaeys aan onze redactie.

Anderlecht beter
De verdediger vond dat Genk nochtans met een goed plan naar Brussel was getrokken.  "Ons plan klopte  perfect, we kwamen snel op voorsprong maar Anderlecht kon te snel de gelijkmaker scoren en dan kregen zij een mentale boost. Zij waren sterk maar wij hebben ook onze momenten gehad." Toch had Simaeys geen moeite om toe te geven dat paars-wit verdiend won. "Anderlecht was in alles net dat tikkeltje beter."

Genk moet Cercle naast zich dulden op de zesde plaats en is dus nog lang niet zeker van play-off 1. "Ik wist al weken dat we tot de laatste speeldag zouden moeten strijden voor een plaats in de top zes", besluit Simaeys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties