Reactie Dury: "Ik aanvaard de beslissing van de scheidsrechter"

Glenn Schrader
| 9 reacties
Dury: "Ik aanvaard de beslissing van de scheidsrechter"
Foto: © SC

De nederlaag was zeer zuur voor coach Francky Dury. Hij had evenwel geen kritiek op de beslissing om de wedstrijd op het gladde veld toch door te laten gaan.

“We waren naar het einde vooral de betere. We hadden het spel onder controle. Na de 1-0 zijn we volop voor de gelijkmaker gegaan die we dan ook kregen. We kregen kans op de 1-2 maar we stuitten op een goede keeper. Het is dan zuur als je op het einde de wedstrijd verliest. In de eerste helft was Lierse beter maar na de pauze  namen wij het initiatief. Het was moeilijk om op dit terrein naar voren te voetballen”, legt de coach van Zulte Waregem uit.

Op het veld was er vandaag ook wat kritiek. Dury zei dat hij niet boos is met de beslissing om de wedstrijd toch door te laten gaan. “Het is natuurlijk makkelijk om kritiek op de beslissing te nemen. Het zijn niet de beste omstandigheden om in te voetballen, maar ik aanvaard de beslissing van de scheidsrechter. We moeten dit niet als een excuus zien”, aldus Dury.

Voor de supporters was het niet aangenaam om in deze koude te staan. Dury had hier ook zijn mening over. “De supporters staan in de kou en zien deze kwaliteit van voetbal. Zo’n voetbal zie je op elk veld waar zo’n omstandigheden zijn.  Het is een keuze dat we moeten maken. Eens de beslissing gevallen is moeten we de beslissingnemers steunen want anders komen we weer in een polemiek terecht”, zegt Dury vastberaden.

“In het buitenland voetballen ze ook, maar ik zie dat de velden daar wel beter verwarmd zijn. Ik vind het ook te koud, maar voetbal is een wintersport en dan moet je daarmee rekening houden. Een oplossing heb ik ook niet. Ik ben geen specialist, ik ben coach en wil me dan ook concentreren op het voetbal”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties