Interview Sollied: "Wie zegt dat Bojan speelt?"

Melissa Maes
| 10 reacties
Sollied: "Wie zegt dat Bojan speelt?"
Foto: © SC

AA Gent krijgt zondag 'aartsrivaal' Club Brugge op bezoek. Voor de Gentse aanhang is het de wedstrijd van het jaar, voor trainer Trond Sollied een match als een ander. "Ik denk niet aan die rivaliteit."

“Voor mij is dit een normale wedstrijd. En dat geldt ook voor de clubleiders. We zijn concurrenten, dat klopt. Maar waar zit het geld in het Belgische voetbal? Bij Anderlecht, Club en Standard. Dus waar spreken we over?”, klinkt het bij Trond Sollied.

"Vier hamburgers zijn te veel"
De ogen van de Gentse supporters zijn nu vooral gericht op Bojan Jorgacevic. De Servische doelman ruilde in november AA Gent voor Club Brugge. “Wie zegt dat Bojan zal spelen? Misschien krijgt Kujovic, die enkele dagen later Europees moet spelen, wel speelgelegenheid.”

“Laat ons eerlijk zijn. Er was aan Bojan beloofd dat hij mocht vertrekken. Het was enkel door de problemen in Turkije bij de start van het seizoen, dat hij toen al niet weg was. Later kwam Club Brugge er tussen en was er een win-win-situatie.”

“Bojan kreeg een mooi, langdurig contract en AA Gent kreeg meer van Club Brugge dan bij een transfer naar Turkije. Het is zoals met hamburgers. Na één heb ik genoeg, vier is beslist te veel. Dus drie keepers is ruim voldoende.”

De match wordt zondag om 18 uur op gang getrapt, het zal weer bibberen zijn op de tribune. “Ik vind het jammer voor de betalende toeschouwer dat we niet vroeger op de dag spelen als er nog wat zon is. Nu moeten ze twee uur in de kou zitten. Ik heb veel respect voor de zevenduizend toeschouwers die in Leuven de hele wedstrijd in de kou volmaakten."

"Geen geluk met resultaten"
Vorig seizoen had AA Gent problemen met toppers, hoe zit dat dit seizoen? “We zijn dit jaar wel goed in topwedstrijden, we hadden alleen geen geluk met de resultaten. We waren op Anderlecht goed, behalve tien minuten die een catastrofe waren.”

“In Brugge waren we goed en verdienden we een strafschop bij 0-0. Thuis tegen Anderlecht waren we ook goed, maar we waren niet goed genoeg op de momenten die beslissend waren.”

De play-offs zijn niet meer zo ver weg, gaat AA Gent zich kunnen tonen? “De play-offs zijn sowieso een andere competitie. Nu is het enkel belangrijk in een zo goed mogelijke positie te beginnen aan die play-offs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties