Interview Kouyate: "Tegen AZ zoals tegen Moskou"

Kouyate: "Tegen AZ zoals tegen Moskou"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag moet Anderlecht proberen een goede uitgangspositie te verwerven tegen AZ. Cheikhou Kouyate benadrukt alvast de sterkte van de Nederlanders en schuift zijn ploeg de underdogrol in de schoenen.

Kouyate zag de wedstrijden van AZ tegen Ajax dit seizoen en was onder de indruk van de ploeg uit Alkmaar. "Het is een hele mooie ploeg", aldus de Senegalees. "Ik denk dat het nog moeilijker dan Ajax gaat worden, want momenteel zijn ze gewoon sterker dan de Amsterdammers. Ze domineerden echt in die wedstrijden. Ze proberen misschien wel om ons de favorietenrol toe te dichten, maar voor mij zijn zij de favoriet."

Toch trekt Anderlecht na de wedstrijden tegen Gent, Genk en Standard met vertrouwen naar Alkmaar. "We gaan proberen daar iets te halen. Ok, ze zijn misschien beter dan Ajax dit seizoen, maar ook wij hebben grote stappen gezet ten opzichte van vorig jaar."

Enkele spelers vielen Kouyate op. "Maarten Martens vooral. Die heeft nog bij Anderlecht gespeeld zeker", vroeg de verdediger zich af. "Martens is echt heel goed. En ook die Altidore. Kljestan kent hem heel goed en zei dat het een heel goede speler is."

Kouyate vergelijkt de wedstrijd een beetje met die van tegen Moskou. "Daar waren wij ook niet de favoriet, maar kwamen we wel met drie punten terug. We vertrekken met hetzelfde plan: daar een gelijkspel halen en dan het proberen afmaken in eigen stadion. Als het meer is, is het ook goed natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties