Interview Martens: "Normaal dat Anderlecht respect voor ons heeft"

Martens: "Normaal dat Anderlecht respect voor ons heeft"
Foto: © SC

Voor Maarten Martens is de match van morgen ook pure nostalgie. De middenvelder speelde tijdens zijn jeugd voor Anderlecht. 16/02/2012 staat dan ook al een tijdje met een dik rood kruis aangeduid op zijn kalender.

Johan Walckiers in Alkmaar

Martens kent ook nog heel wat volk bij paars-wit. "Er zijn nog spelers waar ik mee samengespeeld heb en trainers die me onder hun hoede hadden", aldus de blikvanger van AZ. "Ik kijk erg uit naar de match. Ik heb er ook twaalf jaar doorgebracht dus ja, het is zeker een speciale wedstrijd. De wil om te winnen is er echter altijd, of het nu Anderlecht of iemand anders is."

"De resultaten ben ik altijd blijven volgen, maar sinds Anderlecht tijdens de loting uit de pot kwam, ben ik ook meer naar tv beginnen kijken. Ze kregen heel wat topmatchen op hun boterham, maar ze wisten ze allemaal winnend af te sluiten."

"Mijn familie is altijd supporter geweest van Anderlecht, nog voor ik er speelde. Morgen zullen er ook een heleboel vrienden en familie in de tribune zitten. Het gevoel is nu anders, maar in ze zullen altijd wel een beetje supporter blijven."

Voor Martens is het niet meer dan normaal dat Anderlecht niet gerust is in de verplaatsing naar de leider van de Eredivisie. "Natuurlijk hebben ze respect voor ons. We staan nu eenmaal bovenaan. Voor mezelf was het niet makkelijk. Ik was een hele tijd out met een blessure. In het begin zijn er dan ook wat vraagtekens. Maar de laatste matchen deed ik vertrouwen op en nu ben ik tevreden. Ik sta al heel wat verder dan een maand geleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties