Reactie Jacobs: "Verschil ligt hem in de individuele klasse"

Glenn Schrader
| 0 reacties
Jacobs: "Verschil ligt hem in de individuele klasse"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht won al bij al vrij gemakkelijk en moest zich nooit echt doorzetten. Toch was Jacobs niet helemaal tevreden met het geleverde spel.

“Het eerste doelpunt viel wat te laat. Al het negatieve zoals de nonchalance, de kansen niet afmaken en het verliezen van duels dat daarna gebeurde liep wat in verband met dat doelpunt”.

Vandaag lagen vooral een paar flitsen van Anderlecht aan de basis van de winst, ook Jacobs gaat hier mee akkoord. “Het verschil zit hem in de individuele klasse, en ergens hoop je daar wel op. Bij een wedstrijd tussen twee europese duels met een tegenstander die het je moeilijk maakt, dan weet je ook dat een flits van een speler het verschil moet maken”, aldus Jacobs tegen de VRT.

Mbokani ging verder op zijn elan en speelde een goede wedstrijd. Jacobs legde zijn goede prestaties uit. “Ik denk wel dat Mbokani na zijn blessure heeft beseft dat hij wat tijd verloren heeft in het buitenland, en Anderlecht dankbaar moet zijn. Hij wil zijn tijd gebruiken en zijn carrière terug lanceren door er telkens te staan”

Kritiek na AZ was terecht
De kritiek op Anderlecht na de nederlaag tegen AZ was volgens Jacobs wel begrijpbaar. “Ik vond de kritiek op Anderlecht na AZ terecht. Ik was wat geschrokken van AZ, en de spelers waren dat ook. We hadden misschien de eerste collectieve off-day en lieten te veel ruimte voor een technische ploeg zoals AZ. We mogen blij zijn dat de uitslag maar 1-0 was”.

AZ Alkmaar moest vandaag ook aan de beurt en verloor met 3-0 tegen Utrecht. “Een trainer heeft altijd schrik dat een wedstrijd tussen Europese duels zal meegaan met oplapwerk. Nu gaan ze daar in AZ misschien wel wat moeten napraten, maar het AZ van vandaag zal niet dezelfde zijn als de ploeg die donderdag tegen ons zal spelen”, aldus Jacobs.

Ook over de gele kaart van Juhasz had Jacobs wat te zeggen. “Als Juhasz nog een keertje scoort mag hij nog een gele kaart krijgen”, besluit hij al lachend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties