Reactie Bedi: "Blij dat ik voor Anderlecht gekozen heb"

Bedi: "Blij dat ik voor Anderlecht gekozen heb"
Foto: © SC

Bedi Mbenza mocht een twintigtal minuten meespelen tegen Westerlo. De Congolese middenvelder deed het niet slecht en mag zeker niet afgeschreven worden. Ook voor hem geldt dat Anderlecht de optie in zijn contract eind maart moet lichten.

Johan Walckiers in Anderlecht

Bedi zat bijna niet bij Anderlecht. "Ik stond op het punt bij een Soedanese club te tekenen, maar de voorzitter van TP Mazembe drong aan om voor Anderlecht te kiezen. En ik moet hem bedanken, want deze keuze was sportief gezien zeker beter voor mij."

Bedi is echter slechts gehuurd en de optie in zijn contract moet eind maart gelicht worden. "Ik maak me er momenteel nog niet druk om, want het is een keus die de mensen van de technische staf moeten nemen. Ik moet gewoon op niveau zijn elke keer ik mag spelen."

De middenvelder kon voor zijn integratie rekenen op de steun van Dieumerci Mbokani. "Dieu en zijn vrouw hebben heel veel voor ons gedaan. Enkele jaren geleden hebben we even samengespeeld bij Belo Kinshasa. We zitten veel bij elkaar, samen met Cheikhou. We hebben echt een Afrikaanse groep binnen de kleedkamer. We zingen en dansen en soms doen de Europese spelers ook mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties