Toppers en floppers: Speeldag 27

Dirk Pieters
| 19 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 27
Foto: © SC

Nog enkele speeldagen en we weten welke clubs zich mogen klaarmaken voor play-off I. Ook afgelopen weekend viel er heel wat te beleven. Onze redactie zet de toppers en floppers van afgelopen weekend op een rijtje.

TOPPERS

Hamdi Harbaoui: De spits van Lokeren is net als zijn club op kruissnelheid gekomen. Ook KV Kortrijk ging zwaar onderuit tegen Lokeren. Vooral Hamdi Harbaoui was opnieuw goed bij schot. Met twee treffers brengt hij zijn totaal op zeven dit seizoen. Waar gaan Lokeren en Harbaoui uiteindelijk nog eindigen op dit tempo?

Fabien Camus: Over het middenveld van Racing Genk werd al heel wat geschreven, maar het is duidelijk dat Fabien Camus momenteel de draaischijf is op het middenveld van de Limburgs. Ook tegen Club Brugge liet Camus zien dat hij momenteel in vorm is. Ook de afgelopen weken begon hij zich meer en meer te manifesteren als leider op het middenveld.

Lukas Van Eenoo: Cercle Brugge staat momenteel op een knappe vierde plaats en deed afgelopen weekend een uitstekende zaak door met 1-0 te winnen van Zulte Waregem. Portier maakte het winnende doelpunt (met een gigantische buitenspelgeur) maar het doelpunt had er nooit gekomen als Lukas Van Eenoo geen kanonschot op de lat had getrapt. De middenvelder is een voorbeeld voor heel wat jeugdspelers. Werklust, voetballende kwaliteiten, ... noem maar op.

FLOPPERS

Darren Keet: De doelman van KV Kortrijk was al meermaals de grote held bij KV Kortrijk, maar tegen Lokeren had de goalie een totale offday. De doelman wist na de wedstrijd zelf dat dit zeker niet zijn beste prestatie was. Vooral het eerste en het laatste doelpunt mag Keet op zijn naam schrijven. Het was de eerste keer dat Keet zich zoveel keer moest omdraaien.

Blessures bij Westerlo: Er lijkt geen einde te komen aan blessures bij Westerlo. Opnieuw moesten twee spelers van Westerlo naar de kant. Zowel Hemmen als Adams konden de 90 minuten niet volmaken. We beginnen stilaan medelijden te krijgen met Jan Ceulemans. Alle spelers moeten één voor één naar de ziekenboeg.

Standard, Club Brugge en Anderlecht: De wedstrijden in de Europa League hebben duidelijk hun sporen nagelaten. Standard en Anderlecht kon niet winnen van Sint-Truiden en Lierse en blauw-zwart ging met 3-0 de boot in tegen Racing Genk. Hoewel Club Brugge misschien nog wel het beste voetbal bracht van deze drie clubs, mag zo'n zware nederlaag zeker niet. Het geleverde speler van Standard en Anderlecht was behoorlijk dramatisch te noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties