Coppens: "Papa heeft nog drie tot vijf jaar te leven"

Fabian Morren
| 1 reacties
Coppens: "Papa heeft nog drie tot vijf jaar te leven"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Jo Coppens probeert met Cercle Brugge een ticket voor play-off I af te dwingen. Tegelijkertijd wordt de doelman geconfronteerd met de ongeneeslijke ziekte van zijn vader.

"Voor we dit interview starten, wil ik één ding duidelijk maken. Ik doe dit niet om medelijden op te wekken, maar om de ziekte in het daglicht te stellen", benadrukt Coppens in HLN.

"Iedereen kent de kankerfondsen, maar ALS (waarbij zenuwen afsterven die de spieren commanderen, red.) verdient óók de nodige aandacht en heeft óók fondsen nodig voor onderzoek. Bovendien wil ik vermijden dat als ik eens een slechte periode heb, mensen beginnen zeggen dat het aan de ziekte van mijn vader ligt. Die twee dingen staan los van elkaar."

"Papa heeft de snelle vorm, daar kun je nog drie tot vijf jaar mee leven. Stephen Hawking bijvoorbeeld (Britse natuurkundige die al meer dan vijftig jaar met ALS leeft, red.) heeft de trage vorm. Onderzoek wees uit dat het niet erfelijk was. Nu, ik zou het zelf nooit laten onderzoeken. Als blijkt dat het erfelijk is, ga je anders beginnen leven en daar had ik geen zin in. Ik ben wie ik ben en wil op dit elan verdergaan."

Standard

"De match tegen Standard (eind januari, red.) was voor mij een uniek moment. Het was de eerste keer dit seizoen dat ik in actie kwam en papa zat in de tribune. Mijn droom was dat hij mij ooit nog eens op het hoogste niveau zou zien presteren. Die avond is die droom uitgekomen. Het klinkt misschien raar, want we hadden met 0-1 verloren en ik was ontgoocheld, maar ik heb toch van elk moment genoten. En papa was ook ongelooflijk trots op mij. Het moment dat ik bij hem zat na de match is zowel voor hem als voor mij een moment dat ik nooit zal vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties