Interview Been: "Ik ben niet bezig met mijn eigen lot"

Fabian Morren
| 7 reacties
Been: "Ik ben niet bezig met mijn eigen lot"
Foto: © SC

Moeten is een zo dwingend begrip dat het in het voetbal vaak vermeden wordt. In Genk niet. Daar is het woensdag écht van moeten. Geen enkel excuus is mogelijk. "We moeten nu enkel vooruit kijken."

Fabian Morren in Genk

De play-off I niet halen het jaar na de landstitel... Het mag niet. De play-off I niet halen met deze kern... het zou eveneens niet mogen. 0 op 6 pakte het team van Mario Been in zijn laatste twee wedstrijden. Toch heeft de Limburgse formatie het lot nog steeds in eigen handen. Een overwinning tegen AA Gent volstaat om straks niet tegen Bergen, Lierse of Zulte Waregem te moeten aantreden. "Ik heb er enorm veel vertrouwen in dat deze groep iets recht wil zetten", zegt coach Been. "Je speelt bij een topclub om die mooie wedstrijden van play-off I te kunnen spelen."

Er wordt druk gespeculeerd over het lot van Mario Been. Play-off I niet halen kan het einde betekenen van de Nederlandse coach. "Ik ben niet bezig met mijn eigen lot", reageert de Nederlander kalm. "Ik ben alleen bezig met de match van morgen. Ik wil maar één ding en dat is morgen winnen. Ik heb overigens liever dat de druk op mijn schouders ligt."

"We moeten puur naar onszelf kijken"
Mario Been

De supporters uitten hun ongenoegen, tijdens én na de wedstrijd tegen Westerlo. Been moest ze zelfs gaan bedaren. "De fans zijn ontgoocheld en willen maar één ding: een ploeg die knokt om de play-off I te halen", zegt hij. "Goed starten wordt belangrijk. Ik zal hen weer zeggen om scherp te zijn, net als de voorbije keren. Alleen beginnen we in uitmatchen slecht. In thuiswedstrijden is dat een ander verhaal. Kijk maar naar de wedstrijd tegen Club Brugge."

De voorbije dagen werd er nog gesproken over de recente nederlaag tegen Westerlo. 3-2, en na twaalf minuten al 3-0 achter. Dat zijn de pijnlijke cijfers. "We praten heel veel. Ik heb evenwel niet de gewoonte om terug te kijken. We moeten enkel naar de toekomst kijken", oordeelt Been, die niet bezig zal zijn met de tussenstand in Kortrijk. "We hebben het in eigen handen en moeten puur naar onszelf kijken. Dat is de enige opdracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties