Sonck: "Ik ben veel beter dan de modale 20-jarige in eerste klasse"

Fabian Morren
| 29 reacties
Sonck: "Ik ben veel beter dan de modale 20-jarige in eerste klasse"
Foto: © SC

Wesley Sonck is niet van plan om na dit seizoen rustig uit te bollen. De 33-jarige aanvaller is einde contract bij Lierse.

Waar ligt de toekomst van Wesley Sonck? "Geen flauw idee", zegt hij in HLN. "Of ik in Lierse wil blijven, hangt van veel dingen af. Wil trainer Chris Janssens mij nog? Wil ik nog? Wil de club mij nog? Kunnen ze financieel nog?"

"Vorige week had ik een eerste verkennend gesprek met CEO Jesse De Preter, maar tot een concreet voorstel is het nog niet gekomen. Dat volgt misschien nog, maar misschien ook niet."

"Ik heb een heel moeilijk seizoen gehad, en dan bedoel ik vooral met wat er in de herfst gebeurd is. Ik werd zonder uitleg naast de ploeg gezet terwijl ik niemand iets misdaan had. Na Nieuwjaar kreeg ik dan plots toch weer m'n kans en dan is iedereen verbaasd dat ik het nog kan. Jongens toch!"

"Van zodra we mathematisch gered waren, zei de trainer ook: 'Vanaf nu zal iedereen z'n kans krijgen.' Waarom moet dat? Wij hebben de club gered en dan worden we op een zijspoor geschoven."

Sonck vreest niet dat er geen eersteklasser meer geïnteresseerd zou zijn. "Ik zie niet in waarom. Ik heb genoeg matchen gespeeld dit seizoen om te beseffen dat ik het niveau van eerste nog aankan. Maar dat is typisch. Als je 34 wordt, moet je zogezegd afzakken. Onzin. Ik durf wedden dat ik veel beter ben dan de modale twintigjarige aanvaller in eerste klasse. Véél beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties