Topcompetities (behalve Duitse) gaan samenwerken

Jefrey Van der Straeten
| 14 reacties
Topcompetities (behalve Duitse) gaan samenwerken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag werd in Manchester de World League Association op poten gezet, een samenwerkingsverband tussen elf voetbalcompetities. Duitsland en België doen niet mee, Nederland wel.

De elf voetbalcompetities kwamen overeen om wereldwijd de leidende stem te worden, door de sport op alle mogelijke gebieden te beschermen, te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Wie doet er allemaal mee? De Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, de Russische Premier Liga, de Spaanse Primera División, de Eredivisie, de Deense Superligaen, de Zuid-Afrikaanse Premier Soccer League, de MLS van de Verenigde Staten, de Thaise Premier League, de VAE Liga uit de Verenigde Arabische Emiraten en een nog aan te wijzen competitie, niet komende uit Europa.

De voetbalcompetities gaan op mondiaal niveau de belangen van het betaalde voetbal bevorderen en beschermen. Men zal ook informatie en succesvolle initiatieven onderling uitwisselen.

Opvallend is dat maar vier van de 'Big Five'-competities in Europa meedoen; de Duitsers zijn er niet bij. Ook de Belgische voetbalbond had geen trek in dit initiatief, in tegenstelling tot de Nederlanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties