Interview Jacobs: "Druk is niets nieuws"

Jacobs: "Druk is niets nieuws"
Foto: © SC

De play-offs beginnen. Voor Anderlecht het moment van de waarheid. De gedoodverfde favoriet haalde in de competitie 28 op 30 tegen de concurrentie, maar... "In de Europa League haalden we 18 op 18 en we liggen er ook uit", aldus een vermanende Jacobs.

Johan Walckiers in Anderlecht

Vorig seizoen ging Anderlecht ten onder in de play-offs, nochtans was de situatie ervoor bijna identiek aan die van nu. Alleen heeft hij nu de beschikking over een sterkere kern. "Vergelijk de ploeg van verleden jaar met die van nu, meer zeg ik daar niet over", zei Jacobs op zijn persconferentie vrijdag. "Qua sfeer voel ik weinig verschil met een jaar geleden. De spelers zijn allemaal geconcentreerd. Ik zie ook niet in dat er jongens waren die er verleden jaar niet voor geconcentreerd waren."

"Trouwens, vorig seizoen hebben we mathematisch tot de voorlaatste speeldag meegedaan voor de prijzen. Je kan twee seizoenen gewoon niet met elkaar vergelijken. De ploeg is anders en de play-offs zijn anders samengesteld."

De concurrentie probeert al weken alle druk bij Anderlecht te leggen, maar ook daar heeft Jacobs weinig of geen probleem mee? "Welke druk? De titelkoorts is er al van juni hoor. Wij gaan het gewoon wedstrijd per wedstrijd aanpakken met ons doel steeds in het achterhoofd. Druk is niets nieuws, de trainers van de concurrenten zullen die ook wel voelen."

Kortrijk, zondag de tegenstander van Anderlecht, verloor afgelopen zaterdag nog de bekerfinale. "Ik weet niet of dat gaat meespelen. Je weet nooit of het anders zou geweest zijn moesten ze de beker gewonnen hebben. Misschien hadden ze dan wel een hele week gefeest. Daat hou ik geen rekening mee. We bereiden die match gewoon voor zoals alle anderen."

Anderlecht troefde in de competitie elke concurrent af. Enkel Club kon in het eigen stadion eens een gelijkspel verwerven. Op de vraag of dit ook mogelijk is in de PO's reageerde Jacobs laconiek. "In de Europa League pakten we 18 op 18 en we liggen er ook uit. Zo realistisch is dat allemaal. Het geeft ons vertrouwen dat we dat neergezet hebben, maar het is geen garantie dat het ook zo zal lopen in de play-offs."

Vraag is dan ook of zijn spelers fysiek nog fris genoeg zitten na een seizoen waarin ze toch al diep moesten gaan. "Fris? We hebben de gegevens van de wedstrijd tegen Zulte Waregem geannaliseerd en die waren beter dan uitstekend. De groep zit fysiek heel goed. Dat gaat tijdens die tien matchen heel belangrijk worden. En ook wat de spelers doen naast het veld. Een bekende wielrenner zei ooit eens: 'De Tour de France win je op de momenten dat je niet op de fiets zit'. De tijdsbesteding tussen wedstrijden zal heel belangrijk worden."

Over wielrennen gesproken. Zondag is er ook de Ronde van Vlaanderen. "We verlaten het hotel om 16u, tot dan kan er gekeken worden, daarna niet meer. Trouwens, de echte Ronde wordt pas om 18u gereden", besloot Jacobs met een kwinkslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties