Interview Losada: "Monaco? Nog geen contact gehad"

Losada: "Monaco? Nog geen contact gehad"
Foto: © SC

Hernan Losada is de afgelopen jaren de verpersoonlijking van Beerschot op het terrein geworden. De immens populaire middenvelder is enorm gelukkig dat Beerschot zijn licentie haalde: "Hopelijk wordt de volgende jaren gewoon normaal."

Door Johan Walckiers

Hernan Losada is zo wat de patron van de Kielse kleedkamer. Hij verwoordt dan ook perfect het gevoel dat er nu leeft. "We waren heel opgelucht en gelukkig toen we het nieuws hoorden, maar veel hebben we daar vooraf niet over gepraat", vertelde de Argentijn aan onze redactie. "Ik weet hoeveel werk het bestuur er heeft ingestoken om dat dossier rond te krijgen. Wel hoop ik ook dat het de komende jaren normaal wordt dat Beerschot zijn licentie haalt. Dat als de deadline er aan komt, we niet meer moeten vrezen voor het behalen ervan."

Patrick Vanoppen toonde zich maandag alvast weer ambitieus, maar Losada plaatst daar een kanttekening bij. "We moeten realistisch blijven. Er is nog veel werk voor de boeg. Ik weet natuurlijk niet alles wat er zich in de club afspeelt, zeker niet over het financiële, maar er zijn nog heel wat werkpunten. Wat mezelf betreft, ik probeer gewoon mijn best te doen op het veld."

"Er ligt niets op tafel, dus ik kan niet 'ja' of 'nee' zeggen"

De afgelopen weken waren er ook geruchten over een mogelijke transfer naar Monaco. Die boot houdt hij echter af. "Ik heb zelf geen contact gehad, maar ik las het in de Belgische kranten en blijkbaar heeft het ook in de Monegaskische dagbladen gestaan", weet hij. "Het is dus mogelijk dat er iets beweegt, maar zelf heb ik nog geen enkel contact gehad."

Een transfer is dus niet uitgesloten, al wil hij dat niet gezegd hebben. "Er ligt niets op tafel, dus ik kan niet ja of nee zeggen", antwoordde hij bij het stellen van de vraag. "Ik wil niet over veronderstellingen praten. Misschien beweegt er nog wel iets de komende weken of maanden, maar ik ben daar heel rustig in. Als er een concreet bod komt, zullen we samen met de club bekijken wat er gaat gebeuren.  Indien het goed zou zijn voor beide partijen, kunnen er eventueel onderhandelingen starten.  Het is normaal dat er gespeculeerd wordt over interesse. Niet elk jaar maak je 10 goals en geef je 7 assists in een club die 11de eindigde. Ik ben sowieso gemotiveerd om te blijven en nog beter te doen als dit jaar!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties