Reactie Vanhaezebrouck: "Lukt niet als je cadeautjes uitdeelt"

Vanhaezebrouck: "Lukt niet als je cadeautjes uitdeelt"
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck zag een heel ander Kortrijk dan zondag. De coach van de West-Vlamingen bekloeg zich vooral over het gebrek aan maturiteit van zijn ploeg.

Johan Walckiers in Genk

Kortrijk kende een heel moeilijke partij waarin het amper kansen kon afdwingen. Toch had zijn ploeg meer moeten knokken en minder weggeven, vond Vanhaezebrouck. "We zaten moeilijk in de wedstrijd", bekende hij. "We hebben lang de 0-0 kunnen houden en eigenlijk niet zoveel kansen weggegeven. Met iets meer maturiteit kan je hier misschien een punt pakken, maar als je cadeautjes gaat geven natuurlijk niet."

Vanhaezebrouck wond zich vooral op over de eerste goal waarbij nogal veel misliep. "Het is een dubbel cadeau van onze spitsen die veel te laag stonden", verklaarde Hein. "Dat moet je op zo'n moment niet doen. En bij de tweede maken we een overtreding waar we er echt geen mochten maken. Ongelukkig devieert Baptiste die in eigen doel, maar dan was het natuurlijk helemaal gedaan."

De Kortrijkse coach riep ook verzachtende omstandigheden in. "We ontbraken frisheid. Dat zag je bij bepaalde jongens. Die wedstrijd van zondag heeft veel krachten  gekost. Maar het ergste is dat we met Zukanovic en Pavlovic twee jongens uit de centrale as hebben die voor volgende wedstrijd geschorst zijn. En ik zit niet echt dik in de centrale verdedigers. Die voor 'Zuka' voor tijd winnen was ook belachelijk, want als je het chronometreerde won Genk daarna veel meer tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties