Chelsea heeft finaleplaats in FA Cup beet

Sam Soetaers
| 4 reacties

Liverpool en Chelsea spelen dit seizoen de finale van de FA Cup. Chelsea wist zich zondagavond als laatste te plaatsen voor de finale na een zege tegen Tottenham.

Chelsea won met 5-1 van Tottenham, maar kende wel geluk als in de eerste helft al een bal Van der Vaart op de paal belande. De Nederlander zag ook nog een bal van de lijn gekeerd worden. Vlak voor rust kon Wembley een eerste keer juichen. Drogba scoorde op aangeven van Terry.

De 2-0 van Chelsea kwam er vier minuten na de koffie, maar was zeer omstreden. Uit tv-beelden bleek echter dat de inzet van Mata niet over de lijn was geweest. Net voor het uur kwam Tottenham terug in de wedstrijd. Doelman Cech haalde Adebayor neer, maar Bale was goed gevolgd en kon de aansluitingstreffer scoren.

Tottenham ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd liep het fout voor The Spurs. Ramires scoorde op een pass van Mata. Vier minuten later werd het zelfs nog 4-1. Lampard knalde een vrije trap vanop grote afstand binnen. Cudicini was kansloos.

In de blessuretijd legde invaller Florent Malouda de 5-1 eindstand vast. Op zaterdag 5 mei speelt Chelsea de finale van de FA Cup tegen Liverpool. The Reds schakelden eerder al Everton uit.